Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét a határzárat támadta Botka László

Bertha László

2017.05.28. 19:28

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt tegnapi kongresszusán a vasfüggönyhöz hasonlította az illegális bevándorlók miatt felhúzott határkerítést.

Botka László óriási felháborodást kavart a néhány napja megjelent nyilatkozatával, melyben ígéretet tett arra, hogy lebontják a déli határszakaszon felállított kerítést, amennyiben ők nyerik a jövő évi választást.

A brit Reuters hírügynökségnek adott interjú megjelenését követően a szocialisták mentegetőzésbe, valamint vádaskodásba kezdtek.

A szocialisták kormányfő-aspiránsa a szombati pártkongresszuson azonban újfent támadást intézett a biztonsági határzár ellen. Botka a beszédében a vasfüggönyhöz hasonlította a kerítést, és úgy vélekedett, hogy a magyarok a mozgás szabadságának is búcsút inthetnek, ha a jelenlegi miniszterelnökön múlik.

Egyre tisztábban látják, hogy Orbán nem pusztán feszegeti a határokat, de le is akarja zárni azokat. Szögesdróttal délen és keleten. Vasfüggönnyel északon és nyugaton”

– mondta a szegedi polgármester.

A Híradó.hu beszámolója szerint a Fidesz minderre úgy reagált, hogy Botka László Soros György embere. Közleményükben emlékeztettek rá, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy ha a szocialisták nyerik a választást, akkor lebontják a kerítést a déli határon, vagyis beengedik a bevándorlókat.

Botka László a tegnapi nap folyamán azt is bejelentette, hogy frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltként első külföldi útja jövő héten Brüsszelbe vezet majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére