Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyitott határok után vágyakozik az ENSZ fõtitkára

Tóth Dalma

2017.06.24. 22:28

A migrációs kérdéssel kapcsolatosan tartottak csúcstalálkozót Ugandában. Az eseményen az ENSZ fõtitkára is részt vett, aki példaértékûnek nevezte az ország migrációs politikáját és összefogásra szólította fel a nemzetközi közösséget.
KAMPALA, 22:28

A migrációs kérdéssel kapcsolatosan tartottak csúcstalálkozót Ugandában. Az eseményen az ENSZ főtitkára is részt vett, aki példaértékűnek nevezte az ország migrációs politikáját és összefogásra szólította fel a nemzetközi közösséget.

Az ENSZ főtitkára megjegyezte, hogy ameddig Uganda határai és az ott élő emberek nyitottak, addig sajnos ez más gazdagabb országokban nincs így:

Láttam Uganda nyitott határait, az ugandai emberek nyitott ajtóit és nyitott szívét. De nincs minden ajtó nyitva a világon. Nem fogadnak be minden menekültet, néhányat elutasítanak, néha Ugandánál sokkal gazdagabb országok."

António Guterres szerint egyértelműen ki kell mondani, hogy a nemzetközi közösségnek össze kell fognia, és helyre kell állítani az integritást a menekültvédelem területén mindenütt a világon.

A donor országoknak, köztük az Egyesült Államoknak, Kanadának, Kínának és Japánnak is támogatnia kell Ugandát abban, hogy elég pénze legyen a menekültek ellátására"

– idézték Muthoni Wanyekti, az Amnesty International kelet-afrikai regionális irodájának igazgatóját, a szervezet egyik jelentésében.

Eddig 352 millió dollár gyűlt össze adományokból Uganda számára, hogy valahogy kezelni tudja a migránsválságot, mivel közel egymillió ember érkezett az országba a dél-szudáni konfliktus miatt.

2013 decemberében elmérgesedett a viszály az eltérő etnikai csoportokhoz tartozó Salva Kiir elnök és helyettese, Riek Machar között, és polgárháború tört ki a világ legfiatalabb országának számító, 2011 óta független Dél-Szudánban. A mészárlás és az éhínség miatt tízezrek haltak meg és kétmillióan váltak földönfutóvá. Az ENSZ szerint az emberi jogok dél-szudáni helyzete a legaggasztóbbak közé tartozik a világon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére