Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tengeri ütközet várható: a bevándorlásellenesek útnak indították elsõ hajójukat a Földközi-tengeren

888.hu

2017.07.15. 11:28

Révbe ért a páneurópai Identitás Mozgalom pénzgyûjtõ akciója: elég forrást szedtek össze, hogy megindítsák elsõ hajójukat a Földközi-tenger válságzónájába, amellyel a migránspárti szervezetek tevékenysége ellen akarnak tiltakozni.

A szervezet a héten a bejelentette, hogy elég pénzt gyűjtöttek, így kibérelnek egy hajót és a Földközi-tengerre mennek, hogy akadályozzák a migránsok Európába való bejutását.

Az útnak induló csoport, amely Európa Védőinek nevezi magát, mintegy 87 000 eurót gyűjtött az akcióra – írja a Deutsche Welle.

A csoport azt tervezi, hogy feltartóztatja az embercsempészek hajóit és visszafordulásra készteti őket, mielőtt a migránsmentő NGO-hajók elérnék a migránsokat. Az Identitás Mozgalom hajója ezután a líbiai partiőrségnek adná át az embercsempészek hajóit.

Célunk, hogy közbelépjünk ott, ahol a politikusok tehetetlenek és, hogy megtegyünk minden szükséges lépést, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást Európába"

– írta a csoport azon a honlapon, ahol a gyűjtést végezték. Hozzátették: felajánlják szolgálataikat a líbiai partiőrségnek, és megmentenek mindenkit, akitől SOS jelzés érkezik, ám Afrikába szállítják vissza őket.

A csoport azt is tervezi, hogy elsüllyeszti az embercsempészek üres hajóit.

Korábban még az volt a tervük, hogy irányváltoztatásra kényszerítik a migránsokat szállító NGO-hajókat.

Az egyelőre nem világos, hogy a líbiai partiőrség együtt fog-e működni a csoporttal.

A pénzt egyébként annak ellenére sikerült összegyűjteniük, hogy például a PayPal, amelyen a gyűjtést kezdték, felfüggesztette azt, és visszautalta a pénzt az adományozóknak. Végül Bitcoinban sikerült összeszedniük a megfelelő mennyiségű pénzt.

A csoport azt nyilatkozta a német lapoknak, hogy a hajó fedélzetén fegyveres biztonsági őrök is szolgálatot fognak teljesíteni, hogy meg tudják védeni magukat a felfegyverzett embercsempészektől.

Az akció mögött felsorakoztatott egyik legfőbb érvük az volt, hogy a migránsok mentését végző NGO-k tevékenysége felbátorította az embercsempészeket és felvirágoztatta az üzletüket. A csempészek egyre leharcoltabb és egyre több vízi járművet bocsájtottak tengerre, tele migránsokkal, hiszen tudták, hogy a partokhoz gyakran igen közel merészkedő civil hajók kimentik a menekülteket.

Az UNHCR szerint jelenleg a migránsok 41 százalékát NGO-hajók veszik a fedélzetükre. A sajtóban egyébként több szám is megjelent ezzel kapcsolatban: egyes források 30 százalékot említenek, más források szerint a migránsok 60 százalékát civilek viszik az olasz partokra.

Olaszország szerint a civilek által nyújtott extra segítség felbátorítja a csempészeket. Ez a számokon is látszik: az Olaszországba tengeri úton érkező migránsok száma 2017-ben már meghaladta a 80 000-et. Olyan is volt, hogy egy hétvégén 10 000-en érkeztek.

A hírek szerint az Dzsibuti kelet-afrikai kikötőből útjára indult migránsellenes hajó július 18-án éri el Szicília partjait.

A migránsmentő NGO-k véleménye természetesen az, hogy a "nácik" akadályozzák majd a munkájukat, ám konkrét cselekvésről nem nyilatkoztak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére