Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A marseille-i terrorista testvére Szíriában harcolt a dzsihadisták között

Bokor Gábor

2017.10.11. 17:28

Anis Hanachi a francia hatóságok nyomozati anyaga szerint 2014-tõl 2016-ig Szíriában tartózkodott és az egyik szélsõséges iszlamista csoport tagja volt. A feltételezések szerint ez idõ alatt radikalizálta a testvérét is.
MARSEILLE, 17:28

Anis Hanachi a francia hatóságok nyomozati anyaga szerint 2014-től 2016-ig Szíriában tartózkodott és az egyik szélsőséges iszlamista csoport tagja volt. A feltételezések szerint ez idő alatt radikalizálta a testvérét is.

Anis Hanachit az olasz rendőrség az észak-olaszországi Ferrarában tartóztatta le, ahol egy tunéziai ismerősével élt együtt. Az őrizetbe vétel nagy megkönnyebbülést okozott a franciáknak is, hiszen ők már nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

A feltételezések szerint a 25 éves férfi radikalizálhatta testvérét, Ahmed Hanachit, aki október elsején Marseille-ben halálra késelt két embert a Szent Károly vasútállomáson. A támadót a terrorelhárítók a helyszínen agyonlőtték.

A marseille-i terroristáról már korábban kiderítették, hogy évekig a Rómától délre lévő Apriliában élt, ahol megházasodott, majd később elvált a feleségétől.

A francia nyomozók olasz kollégáiknak elmondták, hogy Anis Hanachi 2014 és 2016 között Szíriában tartózkodott, ahol az Iszlám Állammal szövetségben lévő egyik dzsihadista szervezet soraiban harcolt. Vélhetően ekkor vette rá testvérét arra, hogy terrortámadást hajtson végre.

A radikális iszlamistát az olasz hatóságok egyszer már visszatoloncolták otthonába, Tunéziába. Ezután egy illegális bevándorlókat szállító hajón átutazott az Olaszországhoz tartozó Favignanába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére