Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demeter Mártának a szakértõtõl kellett megtudnia az igazságot

Bokor Gábor

2017.12.29. 10:15

Horváth József biztonságpolitikai szakértõ az M1 péntek reggeli mûsorában reagált Demeter Márta közleményére. A szakértõ szerint nem illegális kereskedelem útján kerülhettek az Iszlám Államhoz a magyar fegyverek.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője csütörtökön közleményében kért magyarázatot arra, hogy a Conflict Armament Research 2017-es jelentése szerint az Iszlám Állam harcosainál Irakban és Szíriában összesen 132 magyar gyártású fegyvert találtak.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a médiában úgy tálalták, mint ha ez valami szörnyűséges dolog lenne, és hatalmas mennyiségről lenne szó, holott csak 132 fegyvert találtak az ISIS-nál.

A 132 fegyver közül 111 olyan Kalasnyikov, amit a rendszerváltás előtti FÉG (Fegyver- és Gépgyár) gyártott. A talált fegyverek legális, szervezett rendszerben kerülhettek a térségbe. Magyarország a NATO tagjaként több hullámban adott át fegyvereket elfekvő készletéből, kapott például az újjáalakuló iraki hadsereg is"

– mondta a szakértő.

Horváth emlékeztetett, hogy az Iszlám Állam támadásai után az iraki hadsereg katonái ezeket a fegyvereket eladhatták, eldobálhatták, de lehettek, akik fegyvereikkel átálltak a terrorszervezethez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére