Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Balliberálisokkal kollaborál a Jobbik

Nagy Gábor

2018.05.19. 14:25

Álságos kifogás, szimpla hazugság, hogy a Jobbik pénzhiányra hivatkozva nem indít saját jelöltet a fõváros V. és VIII. kerületében két idõközi választáson - nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Gaudi-Nagy Tamás, a párt korábbi parlamenti képviselõje. Szerinte már meg is született a megegyezés arról, hogy Sneider Tamás pártja a volt SZDSZ-es jelöltet fogja támogatni Józsefvárosban.

Álságos kifogás, szimpla hazugság, hogy a Jobbik pénzhiányra hivatkozva nem indít saját jelöltet a főváros V. és VIII. kerületében két időközi választáson – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Gaudi-Nagy Tamás, a párt korábbi parlamenti képviselője. Szerinte már meg is született a megegyezés arról, hogy Sneider Tamás pártja a volt SZDSZ-es jelöltet fogja támogatni Józsefvárosban.

Mint ismert, szerdán a még mindig a Vona Gábor-féle vonalat erőltető Jobbik bejelentette, hogy nem indul a főváros a főváros V. kerületi időközi önkormányzatiképviselő-választáson, illetve a VIII. kerületben az időközi választáson. Pénzhiányra hivatkoznak, pedig lassan rajtuk kívül mindenki tudja, hogy a "néppártosodás" vezetett oda, hogy a magukat "második legnagyobb ellenzéki erőnek" aposztrofáló Jobbik ne mérettesse meg magát Budapesten.

Egyelőre a Józsefváros tűnik érdekesebb helyszínnek, hiszen itt az egykori SZDSZ-es Győri Péter, a Menhely Alapítvány elnöke indul "független" jelöltként – balliberális hátszéllel.

A kormánypártok Sára Botondot, jelenlegi alpolgármestert indítják a választásokon.

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a Jobbik szerdai közleménye figyelemelterelésként is értelmezhető, hiszen a Győri Pétert "támogató" Magyar Liberális Párt (MLP) feltette a kérdést: paktumot kötöttek az ellenzéki pártok a Jobbikkal, hogy az ne indítson jelöltet? S úgy tűnik, felvetésük nem volt alaptalan, hiszen Gaudi is erről beszélt a PS-nek.

Úgy tűnik, a Jobbik folytatja a nemzetvesztő balliberális oldallal való fű alatti kollaborálást"

– fogalmazott a lapnak a korábbi jobbikos képviselő. Gaudi emlékeztetett: április 8-án a Józsefvárost is magában foglaló választókerületben 13 százalékos eredményt ért el Dúró Dórával a Jobbik, és az új pártvezetésnek most esélye lenne megmutatni, hogy a Jobbik képes visszatérni a nemzeti oldalra. Kiemelte:

Nem vehető komolyan a pénzhiányra való hivatkozás, hiszen 2010-ben minimális forrásokkal és lelkes mozgalmárok segítségével jutott be a nemzeti radikális párt az Országgyűlésbe, és szerzett számos mandátumot az önkormányzatokban."

A volt jobbikos képviselő hangsúlyozta: a kampány során fog kiderülni, hogy a Jobbik a VIII. kerületben a bevándorláspárti balliberális induló, vagy a Kocsis Máté polgármester által megkezdett rendpárti irányt folytató fideszes jelölt mellé áll-e.

Ha ebben a helyzetben nem áll sehová, az nem más, mint a volt SZDSZ-es jelölt burkolt támogatása"

– húzta alá Gaudi-Nagy Tamás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére