Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Parlament elnöke nem örült a Soros-Sargentini-jelentés elfogadásának

888.hu

2018.09.14. 18:00

A balliberális képviselõk örömmámorban úsztak a jelentés elfogadása után. Az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani azonban kifejtette, hogy õ egyáltalán nem örült a döntésnek.

Tajani egy rádióinterjúban mondta el, hogy egyáltalán nem örül a jelentés elfogadásának és annak tartalmával sem tud azonosulni.

Tajani a jelentést és az egész eljárást politikailag motivált büntetésnek nevezte – írja az Origo a rádióinterjú és a Politico alapján.

Tajani kifejtette, hogy Magyarországgal kapcsolatban kettős mércét alkalmaznak. Ezt azzal indokolta, hogy

vannak olyan államok, amelyek ellen szintén hasonló eljárásokat lehetne indítani, csakhogy ott baloldali kormányok vannak.

Máltát és Szlovákiát említette, hogy ahol az újságírók meggyilkolásának komolyabb következményei kellett volna, hogy legyenek. (Daphne Caruana Galizia és Ján Kuciak meggyilkolásáról van szó).

A politikus külön kiemeli Romániát, ahol szerinte sokkal rosszabb dolgok történtek, mint Magyarországon. Mégis az európai parlamenti balos frakciók vígan kiállnak ezen kormánypártok mellett.

Tajani a Silvio Berlusconi-féle konzervatív, jobboldali és bevándorlásellenes Forza Italia-FI (Hajrá, Olaszország) párt tagja. A párt tagjai nemmel szavaztak a hazug Sargentini-jelentésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére