Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevándorlásellenes fordulatot kell kikényszeríteni Brüsszelben

Nagy Gábor

2019.05.12. 09:28

A családtámogatási programot ért támadás még egy ok arra, hogy májusban irányváltást kényszerítsünk ki Brüsszelben – fogalmazott Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt: az, hogy Brüsszelnek „aggályai vannak” a kormány családtámogatási programjával, „egy jogi köntösbe bújtatott támadás a magyar családtámogatási rendszer ellen”. Mint mondta: ez a jogi kötözködés a kettős mérce sokadik bizonyítéka, mert úgy finanszíroznak Brüsszelből több tízezer migránskártyát, hogy az alapvető biztonsági szempontok sem érvényesülnek. Ezzel szemben a gyermekvállalást segítő lépéseket meg megpróbálják „elkaszálni”, ami teljesen nonszensz.

Az ügy jól mutatja a szemléletbeli különbséget, hiszen Brüsszelben a migrációval, Magyarországon pedig a családok célzott támogatásával kezelnék a népesedési problémákat – fogalmazott.

Szombaton a Magyar Nemzet arról írt, hogy az Európai Bizottság (EB) szerint a magyar családtámogatási rendszer több szempontból is uniós versenyjogot sért. A brüsszeli testület a nap folyamán igyekezett a lap értesüléseit cáfolni, ugyanakkor nem lenne meglepetés, ha Jean-Claude Junckerék megpróbálnák eltussolni az ügyet az európai parlamenti választásokig.

Arról szólva, hogy Orbán Viktor kormányfő miért utasította vissza az Európai Bizottság élére a szocialista frakció által támogatott Frans Timmermans csúcsjelölt tévévita-meghívását, Dömötör Csaba kijelentette, „az európai csúcsjelölteknek kell egymással vitatkozniuk, nem pedig a miniszterelnököknek”.

Az államtitkár „a szokásos nyomásgyakorlás részeként” említette, hogy sajtóinformációk szerint Soros György által támogatott civil szervezetek annak érdekében léptek fel, hogy még az európai parlamenti választások előtt indítsák el Magyarország ellen az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárást.

Szerintünk május 26. a demokrácia nagy napja lesz, mert évek óta beszélünk az Európa jövőjét érintő kérdésekről, így a migrációs válság következményeiről, küzdöttünk is nem keveset, de most először lesz lehetőségünk arra, hogy összeurópai választáson is döntsünk a követendő politikáról

– mondta Dömötör, majd megjegyezte: minden szavazat számít, most lehet piros lapot adni azoknak, akik eljátszanák Európa jövőjét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére