Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százmilliós kárt okozott az eltűnt MSZP-s cége

Pörge Béla

2019.08.09. 12:08

Klasszikus körbetartozós lenyúlás részese volt a három éve nyomtalanul eltűnt Sápi Attila MSZP-s zuglói képviselő őrző-védő cége.

A Magyar Nemzet cikke szerint az MSZP-s politikus eltűnése után felszámolt cég, a Toro Security System Vagyonvédelmi Kft. legalább 176 millió forint kárt okozott a költségvetésnek, azaz mindenkinek, aki adót fizet.

A cég a zuglói Sápi Attila tulajdonában volt, aki az MSZP színeiben volt önkormányzati képviselő. Sápi a cikk szerint a zuglói Tóth Csaba felfedezettje volt, 2016. január 5-e óta viszont senki nem látta, a képviselő nyomtalanul eltűnt. A körözési törvény értelmében 2106-ig fogják keresni, ha addig nem kerül elő élve vagy halva.

Az akkor 43 éves Sápi melegítőben, sportcipőben elindult valahova budapesti bérlakásából, azóta nem tudni róla. A XV. kerületben albérletben élő szocia­lista politikust utoljára még látni vélték aznap a lakás közelében egy sörözőben, ahol 15-20 percet töltött – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Facebook

Eltűnését élettársa jelentette be, de csak öt nappal később. Mivel Sápi állandó lakcíme Monoron volt, így az ottani rendőrség kezdte el keresni, 2017 óta pedig a BRFK keresi az MSZP-s politikust.

Sápi az eltűnésekor egyszemélyi tulajdonosa volt a már felszámolás alatt álló Toro Security System Vagyonvédelmi Kft.-nek. A speciális területen szolgáltatók szerint főleg őrzés-védéssel – személybiztonsági tevékenységgel – foglalkoztak, bár időnként magánnyomozást is végezhettek. A cég alvállalkozóként dolgozott, gyakran alvállalkozók alvállalkozójaként, és a munkadíjat eleve a közterhek nélkül kapták meg.

A Magyar Nemzet informátorai szerint a politikához közel álló cégek egy része nyilvánvalóan lenyúlásra szakosodik, amire kiválóan alkalmas például az alvállalkozói lánc, amit egyes területeken egyébként is rendszeresen alkalmaznak. Ilyen az építőipar, a munkaerő-kölcsönzés vagy éppen az őrző-védő tevékenység. Sápi cége ez utóbbi területen tüntetett el igazolhatóan több mint 150 millió forintot, ám a képviselő életmódján ez nem tűnt fel: albérletben élt, nem volt luxusautója, nem öltözködött feltűnően. Így nagy kérdés, hova tűnt a 150 millió forint.

Sápi tulajdonosi jogviszonya már eltűnése után, 2016. október 29-én szűnt meg, amikor kényszertörlési, majd felszámolási eljárás után a céget is törölték a nyilvántartásból. A baloldali politikus ugyanakkor 40 százalékban tulajdonosa volt a Wayland Kft.-nek is, amit szintén kényszerből töröltek 2018. május 29-én.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére