Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik az NB I., de továbbra is a Fradi nélkül

Horváth Tamás

2019.08.10. 08:58

Szombaton kettő, vasárnap három találkozót rendeznek a magyar élvonalban, a BL-selejtezőben vitézkedő Ferencváros azonban – hasonlóan az első fordulóhoz – ezúttal sem lép pályára.

Egy héttel ezelőtt örömmel konstatálhatták a magyar foci szerelmesei, hogy végre-valahára kicsiny hazánkban is beindult a nagyüzem, az NB I. mellett az NB II. és az NB III. küzdelmei is megkezdődtek.

Annak azonban, aki az OTP Bank Liga első fordulójában a címvédő Ferencvárosra volt kíváncsi, csalódnia kellett, ugyanis a zöld-fehérek kérésére az MLSZ elhalasztotta az eredetileg múlt hét szombatra kiírt Fradi-Debrecen meccset. A IX. kerületiek arra hivatkozva kezdeményezték a halasztást, hogy még versenyben vannak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így jól jönne nekik egy szabad hétvége. Az MLSZ belement, így a Fradinak nem is kellett pályára lépnie.

A híresen vagy hírhedten (hozzáállás kérdése) kiszámíthatatlan NB I. első fordulója azonban a címvédő nélkül is szolgált meglepetésekkel: az Újpest ideiglenes otthonában, az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban a Felcsúttól, a Kispest pedig idegenben, a tavalyi szezonban (is) éppen csak bennmaradt Diósgyőrtől kapott ki.

A miskolciak a második fordulóban éppen az Újpestet fogadják, a lila-fehérek feledtetnék a múlt heti vereséget, de nem lesz könnyű dolguk, vélhetően közel telt ház és egy rendkívül motivált Diósgyőr fogadja őket.

A Kispest Miskolcról 0 ponttal távozott, vasárnap a Paks otthonában javíthat – lelkes szurkolóin nem fog múlni semmi | Fotó: MTI

Szombaton ezen kívül még egy meccset rendeznek az élvonalban, az újonc Kaposvár, amely az első fordulóban a várokozásoknak megfelelően vereséget szenvedett a Vidi otthonában, a másik újonc (Zalaegerszeg) baját múlt héten ellátó Mezőkövesdet fogadja.

Az Európa-liga csütörtöki játéknapja miatt vasárnap lép pályára a Fehérvár, a Kispest és a Debrecen is – igaz, egyik magyar csapat sincs már versenyben az El-ben, de amikor az MLSZ illetékesei elkészítették a második forduló sorsolását, ezt még nem lehetett tudni.

A zágrábi Dinamó vendégeként kedden reménykeltő, 1–1-es döntetlent elérő Ferencváros ezúttal is pihenhet, a klub kérésére az MLSZ a szombatra tervezett Zalaegerszeg-Fradi találkozót is elhalasztotta.

Azért reméljük, hogy amennyiben a Ferencváros bejut valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, nem kell tavaszig várni arra, hogy lejátssza az első meccsét az NB I-ben – bár ez esetben kétségkívül „érdekesre” sikeredne a magyar élvonal tavaszi szezonja. :)

Az NB I. második fordulójának párosításai:

aug. 10., 17:00: Mezőkövesd – Kaposvár

aug. 10., 19:30: Diósgyőr – Újpest (TV: M4)

aug. 11., 18:00: Debrecen – Kisvárda

aug. 11., 18:00: Paks – Kispest

aug. 11., 18:00: Felcsút – Fehérvár (TV: M4)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére