Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a recept! Kovács Zoltán mesterien írta le a nemzetközi baloldal taktikáját

888.hu

2020.10.05. 16:30

Katarina „éheztessük ki őket” Barley ismét csapást mér címen írt véleménycikket Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az About Hungary oldalra.

Hatalmas felháborodást váltott ki a múlt héten, hogy Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, EP-alelnök a Deutschlandfunk nevű német országos közszolgálati rádióban azt nyilatkozta: „a jogállamiság miatt ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország”. A korábban Soros Györggyel parolázó politikus később azzal próbált meg kibújni a felelősség alól, hogy rossz idézetet közöltek tőle: nem azt mondta, hogy Magyarországot és Lengyelországot, hanem azt, hogy Orbán Viktort kell pénzügyileg kiéheztetni.

Kovács Zoltán hétfői írásában viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy Barley-nek akadt más, hasonló jellegű megnyilvánulása is az elmúlt időszakból. A Spiegelen megjelent interjújában azt nyilatkozta, hogy a magyar kormányfő az elmúlt tíz évben apránként bontotta le a jogállamiságot Magyarországon. Az államtitkár szerint nehéz eldönteni, hogy a német politikus tudatlansága vagy a jogállamisághoz való viszonyulása a riasztóbb.

Ismerve, hogy Barley utólag egyszer már megváltoztatta nyilatkozatát, azt állítva, hogy azokat tévesen közölték, kíváncsi vagyok, megpróbálkozik-e ezzel még egyszer”

– tette egyértelművé Kovács Zoltán, aki szerint ha ez lett volna az első ilyen eset, akkor talán el is hitte volna.

Kovács Zoltán szerint Soros György és a nemzetközi baloldal EP-képviselői újra meg újra ugyanazt a taktikát alkalmazzák:

  • Első lépésként célba vesznek egy-egy országot, jelen esetben Magyarországot és Lengyelországot.
  • Második lépésként provokatív kijelentéssel tesztelik az emberek toleranciáját. Ha átlépik a vörös vonalat, visszavonják a nyilatkozatot.
  • Harmadik lépésként előjönnek a „jogállamiság” elfogult, egyoldalú definíciójával, és azt fegyverként használják azokkal a kormányokkal szemben, amelyek nem felelnek meg a liberális ortodoxiának az olyan kulcsfontosságú politikai területeken, mint például a migráció.
  • Ha ellenfeleik még mindig talpon vannak, akkor negyedik lépésként elkezdenek zsarolni.
  • Ha politikai ellenségeik még mindig nem adták fel, akkor ötödik lépésként megpróbálják megváltoztatni a játékszabályokat, átírni a rendszert. Még mindig semmi? Kezdődik minden elölről az első lépéstől.

Kovács Zoltán szerint Barley elérkezett a folyamat végére azzal, hogy felvetette az Európai Unió működési mechanizmusának módosítását. Az államtitkár szerint a sorok között kell olvasni ahhoz, hogy világossá váljon: az Európai Parlament alelnöke szíve szerint az összes hatalmat az EP-nél koncentrálná.

A szabályok felülírását nem szabad a politikának alávetni”

– írta, hozzátéve, hogy az uniós szerződések egyértelműen meghatározzák a tagállamok és az uniós intézmények közötti hatáskörmegosztást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére