Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vb-selejtező – Sok-sok hazai gól lehet némi szépségtapasz a végjátékban

Jánosy Károly

2021.11.12. 13:00

Búcsúmeccsére készül ma este a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában. Mármint abban az értelemben, hogy a San Marino elleni várható győzelem ellenére is végleg feladhatja a katari világbajnoki szerepléssel kapcsolatos álmait. A rivális lengyel, illetve angol csapat aligha teszi meg nekünk azt a szívességet, hogy számunkra kedvező eredménnyel jön le a pályáról.

 

A 2022-es világbajnokságon való részvételhez ugyanis arra lenne szükség, hogy ma este a lengyeleket megverje Andorra, illetve Londonban kikapjon Anglia Albániától. S ugyan mondogatják, hogy a labda mindenkinek egyformán gömbölyű, Londonban és Andorrában egy kisebb földrengés kellene ahhoz, hogy ne érvényesüljön a papírforma. Szóval a minimálisnál is minimálisabb esélyünk van arra, hogy odaérjünk a pótselejtezőt érő második helyre. Bár a remény hal meg utoljára, rendszerint csúnya és fájdalmas a halála...

Az azonban némi fájdalomcsillapítóként szolgálhat, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány már inkább a jövőre gondol. Nem véletlenül hívta meg a keretbe a 20 éves Kiss Tamást vagy az olasz másodosztályú Parmában szereplő Balogh Botondot.

Remélem, a meghívásuk ösztönzést jelent a fiatalok számára, akik így még jobban odateszik majd magukat a klubcsapataikban, hiszen a futball jövőcentrikus” – mondta az olasz szakember, aki megjegyezte, a szakmai stábnak egyértelmű elgondolásai vannak a fejlődésre, és tisztában van azzal, hogy mely posztokon van szükség további játékosokra, ezekre pedig megpróbálja megtalálni az ideális jelölteket.

A kapitány több fontos játékosára nem számíthat: Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bolla Bendegúz és Kleinheisler László sérülés miatt, míg Sallói Dánielt a klubja, a Kansas City nem engedte el. A magyar csapat hétfőn Lengyelországban zárja a sorozatot, alighanem egy már tét nélküli mérkőzésen.

Mindenesetre a félprofi, azaz jobbára amatőr futballistákból álló San Marino nem túl acélos ellenfél, még úgy sem, hogy tavaly két mérkőzésen – Liechtenstein, majd Gibraltár ellen – nem kapott ki, 0-0-val végzett. Szóval egy sokgólos hazai győzelem vígjátékká formálhatja a budapesti végjátékot.

„Olyan csapat ellen, mint a magyar, nem lehet túlzott elvárásokat megfogalmazni, az a célunk, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk” – jelentette ki Franco Varrella szövetségi kapitány, aki egyébként hajdanában, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján Marco Rossi edzője volt a Bresciában.

A világbajnoki selejtezők után, márciusban játszik majd felkészülési meccseket a magyar válogatott. Ezt követően pedig jön a Nemzetek Ligája, ahol az A csoportban szerepelve a kontinens legjobb válogatottjai ellen bizonyíthat.

Vb-selejtező, 8. forduló: Magyarország–San Marino (tv: M4 Sport), Andorra–Lengyelország, Anglia–Albánia (mindhárom mérkőzés 20.45-kor kezdődik)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére