Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az LMBTQ-lobbi a transzneműekről szóló könyveivel csak jót akar

888.hu

2021.11.18. 14:25

Holnap lezárul az év egyik legnagyszerűbb, legcsodálatosabb, legbriliánsabb hete!

 

Az utóbbi napokban elindítottunk egy cikksorozatot abból az apropóból, hogy most van a Transznemű Tudatosság Hete. Gondolom, mindannyiunkban megjelenik a hiányérzet, amikor tudatosul bennünk, hogy hazánkban még egyetlenegy film vagy sorozat sem készült el a transzneműség témakörében.

Pedig a függetlenobjektív sajtó (röviden: fos) folyamatosan követeli ezt. Mit követeli: egyenesen transzfóbnak nevez mindenkit – persze az elfogadás jegyében –, aki kérdéseket mer feltenni a témával kapcsolatban,

és nem hajbókol a XXI. század Nyugat-Európájának új szentsége előtt.

Sokan azt gondolhatják, hogy akár a svédek, akár a belgák mind a gyermekvédelem kérdésében, mind a migráció témakörében elestek. Nem képesek már ellenállni a progresszív hullám csapásainak. Ha valamelyikük mégis félénken kitérne előle (legyen tanár, orvos vagy politikus), azt rövidesen utolérheti a „fekete Volga”: az ellehetetlenítés.

Így tehát felelősen kell szavaznunk 2022-ben: ugyanis ha a hazai ellenzéken múlna, nálunk is bevezetnék a transznemű tudatosság hetét!
Ezúttal is bemutatunk öt olyan könyvet, amelyet transznemű személyek írtak a nemi identitásukról.

A PinkNews összeállításában megtalálható Meredith Talusan filippínó–amerikai transznő memoárja is. Ebben mesél zavaros identitásáról és arról, hogy miként nőtt fel az albinizmussal.

 

Ely Percy regénye, a Duck Feet (Kacsaláb) skót dialektusban íródott, és elvezeti az olvasókat Kirsty Campbell és barátai tinivilágába a skóciai Renfrewshire-ben. Az átlagos iskolai történések és diákszerelmek mellett a családon belüli erőszak és a homofób zaklatások is szerepet kapnak a műben, hogy ezekből se maradjon senkiben hiányérzet.

 

Ne feledkezzünk meg az An Unkindness of Ghosts (Szellemek barátságtalansága) sikerkönyvről se, ugyanis ez a regény volt az év könyve a Guardianben, az NPR-ben, a Publishers Weeklyben, a Bustle-ban és a Barnes & Noble-ban. Az író Aster Gray történetét meséli el, aki egy hajón szállítja az utolsó élő embereket a mitikus ígéret földjére.

A Gender Euphoria: Stories of joy from trans, non-binary and intersex writers (Örömtörténetek transz-, nem bináris és interszex íróktól) című szöveggyűjtemény 19 író alkotásait tartalmazza. Az antológia az örömről, a büszkeségről, a szabadságról és a magabiztosságról szól. Abban a reményben írták a könyvet, hogy „tökéletes ellenszer” lehet a világban elburjánzó „zord transzfóbia” ellen.

 

A nem bináris drag queen, Bimini Bon-Boulash az év elején a RuPaul’s Drag Race 2. évadának versenyzőjeként tűnt fel Nagy-Britanniában, ezt követően pedig népszerűsége az egekbe szökkent. A Release the Beast „nagyszerűsége” abban rejlik, hogy folyamatosan a nem bináris életéről beszél. Könyve azonnal bestseller lett, útmutatóként szolgál arra az esetre, ha szeretnéd megváltoztatni az életedet. Azoknak a fiataloknak ajánlják Nyugaton, akik elbizonytalanodtak a nemük vagy a szexuális irányultságuk tekintetében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére