Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali miniszterelnök egybõl elhagyta a keresztet és a Bibliát

Bokor Gábor

2018.06.02. 15:00

Szombaton tette le hivatali esküjét Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök VI. Fülöp király elõtt, a Madrid melletti Zarzuela-palotában.

Szombaton tette le hivatali esküjét Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök VI. Fülöp király előtt, a Madrid melletti Zarzuela-palotában.

Ahogy az lenni szokott Spanyolországban, a távozó miniszterelnök, jelen esetben a pénteken leváltott Mariano Rajoy is jelen volt a beiktatási ünnepségen. A spanyol demokrácia negyvenéves történetében még nem fordult elő olyan, mint szombaton, hiszen a szocialista miniszterelnök, Pedro Sánchez mellől

hiányoztak a vallási jelképek, a Biblia és a feszület.

A politikust pénteken választotta meg a madridi törvényhozás kormányfővé azzal, hogy megvonta a bizalmat Mariano Rajoytól. Ezzel a lépéssel az ország élére az erősen baloldali Spanyol Szocialista Munkáspárt, azaz a PSOE főtitkára került.

Pedro Sánchez az első kormányfő Spanyolországban, aki bizalmi szavazással került a miniszterelnöki posztra, ahogy abban is az első, hogy nem parlamenti képviselő, mert mandátumát 2016 őszén visszaadta.

Mariano Rajoy az úgynevezett Gürtel-ügybe bukott bele, melyben a múlt héten született meg az elsőfokú ítélet. A 2009-ben kirobbant korrupciós botrányban a bíróság megállapította, hogy egy szövevényes hálózaton keresztül hasznot húzott Rajoy és pártja is. A Néppárt fellebbezett a döntés ellen, amely 245 ezer euró (mintegy 78 millió forint) pénzbüntetés szabtak ki rá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére