Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek ma is beintenének Brüsszelnek a népszavazáson

Ányos Miklós

2019.10.17. 12:30

A Brexit-szavazás óta végzett legnagyobb közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy Nagy-Britannia továbbra is nemet mond Brüsszelre.

A három évvel ezelőtti népszavazás óta készült legnagyobb Brexit-felmérés szerint a britek többsége továbbra is elutasítja a brüsszeli bürokráciát. A tanulmány szerint 54 százalékuk boldog lenne, ha az ország kikerülne Brüsszel mindenhatósága alól. A ComRes/Channel 5 közvélemény-kutatása szerint ezek az emberek most támogatják a Brexitet, függetlenül attól, hogy 2016-ban igennel vagy nemmel szavaztak.

A tanulmány, amely 26 000 embert kérdezett meg, azt mutatta, hogy a megkérdezettek fele támogatja a Brexitet, és csak 42 százalékuk maradna továbbra is az unióban. A Brexit mellettiek száma 54 százalékra nő, ha leszámítják a bizonytalan válaszadókat. A négy lehetséges válasz a feltett kérdésre a következő volt: „az Egyesült Királyság maradjon az EU-ban”, „az Egyesült Királyság kilépési megállapodással távozzon az EU-ból”, „az Egyesült Királyság az EU-t szerződés nélkül hagyja el” és a „nem tudom”.

A YouGov legutóbbi parlamenti szavazásról tartott felmérése azt mutatja, hogy a konzervatívok továbbra is erősen vezetnek 37 százalékos támogatottsággal. A Munkáspárt a második 22 százalékkal, a Liberálisok a harmadikok, a Brexit Pártnak 11 százaléka lenne és a Zöldek zárnak 5 százalékkal.

Egy másik felmérés azt mutatta ki, hogy az emberek 43 százaléka szerint Boris Johnson a legjobb miniszterelnök, szemben az Amnesty International prominensével Jeremy Corbynnal, akit csak 21 százalék részesített előnyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére