Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cseh köztársasági elnök a „zöld őrületet” okolja az energiaválságért

888.hu

2022.08.25. 16:40

Miloš Zeman szerint a gázüzemű járművek eltörlése csak ront a helyzeten.

Miloš Zeman cseh köztársasági elnök a „zöld őrületet” okolta az energiaválságért, és arra figyelmeztetett, hogy a belsőégésű motorral hajtott autók eltörlése csak még inkább ront a helyzeten.

Zeman szerint a válság elsődleges oka nem az ukrajnai háború, hanem a „zöld fanatizmus”,

 

amely miatt az európai országok olyan energiaforrásoktól függenek, amelyek nem képesek kielégíteni a keresletet.

 

Akár úgy hívják, hogy Green Deal vagy bármi más, én már nem leszek itt, amikor kiderül, hová visz minket a zöld őrület„ – mondta Zeman.

Hozzátette, hogy a belsőégésű motorral hajtott autók eltörlése a sokkal igényesebb elektromobilitás megjelenéséhez fog vezetni, és a legnagyobb áramfogyasztók a rövid hatótávolságú és magas árú elektromos autók lesznek.

A vitát az új kormányrendelet generálta,

 

amely előírja, hogy az iskolák, kórházak és háztartások az energiatakarékosság érdekében akár hat Celsius-fokkal is csökkenthetik a hőmérsékletet.

 

Az idősek otthonainak tulajdonosai arra panaszkodtak, hogy az idős emberek nem tudnak 20 Celsius-fokos környezetben élni anélkül, hogy az ne veszélyeztetné az egészségüket.

 

Nem megengedhető, hogy az idősek idejük 100 százalékát 20 °C-os vagy annál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségekben töltsék. Életveszélyes a törékeny időseket egy mindössze 20°C-ra fűtött helyiségben fürdetni, amikor gyorsan kihűlnek”

 

– mondta Daniela Lusková, a Szociális Szolgáltatók Szövetségének alelnöke.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a rendeleteket a szakmai tudományos véleményekkel konzultálva hozták meg.

Hasonló szabályokat már Németországban is életbe léptettek, ahol a középületekben a termosztátokat 19 Celsius-fokra korlátozták, valamint Spanyolországban, ahol a nyár derekán a nem lakóépületekben a hőmérsékletet nem lehet 27 °C-nál alacsonyabbra állítani.

Májusban Olaszországban „Ukrajna támogatására„ megkezdték az áram adagolását, és a középületekben már tilos 25 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten működtetni a légkondicionálót, illetve 19 °C-nál magasabb hőmérsékleten fűteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére