Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A demokraták és a republikánusok is nekimentek Biden külügyminiszterének 

888.hu

2021.09.15. 07:40

Kemény kritikákkal szembesült mind a republikánusok, mind a demokraták részéről Antony Blinken amerikai külügyminiszter, akit a törvényhozók az afganisztáni kivonulással kapcsolatban kérdeztek.

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter megjelent a szenátus külügyi bizottsága előtt, ahol „helyes dolognak” nevezte az afganisztáni katonai kivonulást, amely véget vetett Amerika leghosszabb háborújának. A külügyminiszter megjegyezte, hogy a nehézségek ellenére az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek sikerült mintegy 124 000 embert evakuálniuk.

A kiürítés rendkívüli erőfeszítést kívánt meg a diplomatáinktól, valamint a katonai és hírszerzési szakembereinktől, akiknek a lehető legnehezebb körülmények között kellett helytállniuk”

– mondta Blinken.

Robert Menendez, New Jersey állam demokrata szenátora – aki egyben a külügyi bizottság elnöke is – azt mondta:

Az Egyesült Államok kivonulásának végrehajtása egyértelműen és végzetesen hibás volt.”

Menendez felhívta a külügyminiszter figyelmét: „A bizottság elvárja, hogy mindenre kiterjedő magyarázatot kapjon a kormány Afganisztánnal kapcsolatos, a januári hivatalba lépésük óta meghozott döntéseiről.”

A kivonulás egy szomorú kudarc volt”

– mondta James Risch, Idaho állam republikánus szenátora, aki szerint a kormány „alkalmatlansága” miatt egyrészt csökkent az Egyesült Államok nemzetközi hitelessége, másrészt ez vezetett a kabuli repülőtéren elkövetett halálos támadáshoz, amelyben az amerikai hadsereg tagjai és afgán civilek veszítették életüket. Blinken állítása szerint a kormány minden tőle telhetőt elkövetett a „rendkívül nehéz és kaotikus körülmények között”. A külügyminiszter – hétfői meghallgatásához hasonlóan – kedden ismét a Donald Trump által vezetett előző kormányt hibáztatta a tálibokkal 2020 februárjában kötött megállapodás miatt, amely szerinte „megkötötte Joe Biden amerikai elnök kezét”.

Mike McCaul, Texas állam republikánus képviselője hétfőn „a szó szoros értelmében vett katasztrófának” nevezte a kivonulást. A konzervatív politikus úgy fogalmazott:

Életemben nem gondoltam arra, hogy azt látom majd, feltétel nélkül megadjuk magunkat a táliboknak.”

McCaul azzal vádolta a Biden-adminisztrációt, hogy figyelmen kívül hagyta az amerikai tábornokok és a hírszerzés figyelmeztetéseit. A képviselő szerint az Egyesült Államok „elárulta” afgán szövetségeseit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére