Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A folyamatos botrányok és magánéleti gondok miatt lemondott az Uber-vezér

888.hu

2017.06.21. 13:28

Az Uber vezérigazgatója a befektetõk nyomására lemondott a cégben betöltött pozíciójáról. A közösségi alapon szervezõdõ személyszállításra szakosodott cég számos botrányt élt meg az elmúlt évben, több országból kitiltották, valamint komolyabb botrányok is borzolták a kedélyeket.
SAN FRANCISCO, 13:28

Az Uber vezérigazgatója a befektetők nyomására lemondott a cégben betöltött pozíciójáról. A közösségi alapon szerveződő személyszállításra szakosodott cég számos botrányt élt meg az elmúlt évben, több országból kitiltották, valamint komolyabb botrányok is borzolták a kedélyeket.

Travis Kalanick vezérigazgató a hónap elején otthagyta a cégvezetést, ám akkor még csak úgy tűnt, hogy egy kis szünetet tart. A vezető nem mondta meg előre, hogy hány napra megy szabadságra, és a pihenő alatt a csapatára hagyta a cég vezetését – írja a New York Times.

Kedden a cég legnagyobb befektetőinek elegük lett, és azt követelték, hogy Kalanick mondjon le. A befektetők egy "Mozdítsuk előre az Ubert" című levélben fejtették ki véleményüket a cégvezetésről. A levelet a New York Timeshoz is eljuttatták.

Mindennél jobban kedvelem az Ubert, és most emiatt a bonyolult helyzet miatt, amely fellépett a magánéletemben, elfogadom a befektetők kérését és érveit, lemondok a cég vezetéséről, hogy az Uber tovább fejlődhessen ahelyett, hogy másféle harcokkal legyen elfoglalva – írta közleményében Kalanick.

Kalanick elképesztő sikereket tudhatott magáénak. Az Uber a világ több száz városában komoly riválisa lett a helyi taxitársaságoknak, emellett a cég a világ legértékesebb startup cége lett, közel 70 milliárd dollárt ér jelenleg.

Kalanick azonban önkritikát is gyakorolt, elismerte, hogy cégvezetési stílusán van még mit csiszolni. A 40 éves topmenedzser egy pár hónappal ezelőtti interjújában elmondta, hogy változtatnia kell a hozzáállásán, "fel kell nőnie".

Az Ubernek komoly harcokat kellett vívnia az elmúlt évben: kirobbant egy szexuális zaklatási botrány, amely azzal fenyegetett, hogy sokan bojkottálni fogják a személyszállítás ezen formáját. A hírek szerint a cégen belül durva szexizmus uralkodott, és az alkalmazottak zaklatásról is beszámoltak.A God's View nevű alkalmazás is komoly botrányt robbantott ki: az Uber ezzel az applikációval figyelte meg és követte nyomon utasait. Emellett a cég folyamatosan csatákat vívott a helyi taxitársaságokkal, valamint az állammal is a világ országaiban.

Kalanick maga is botrányba keveredett egy olyan ügyben, amikor kikelt önmagából egy sofőr panasza miatt, aki a fizetésére panaszkodott. Az esetet felvették videóra, amiből komoly botrány kerekedett.

A cégnek eddig is voltak problémái a felső vezetéssel. Korábban Jeff Jones elnök kevesebb mint fél év után távozott. Jones azzal kommentálta a lemondását, hogy az ő cégvezetésről vallott elvei nem fértek össze a cég elveivel. A Recode ekkor úgy értesült, hogy Jonesnak a szexbotrányokból lett elege.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére