Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A megoldhatatlan liberális dilemma: egy muszlim nõ gyantázhat-e egy transzszexuálist?

Vincze Viktor Attila

2018.05.23. 10:45

Azt, hogy a korlátok nélküli liberalizmusnak néha már önmaga válik a korlátjává, jól példázza az az eset, amikor egy kanadai transzszexuális azért perelt be egy szépségszalont, mert az ott dolgozó muszlim vallású nõ - aki csak nõi testeket érinthet - nem volt hajlandó a férfi nemi szervvel is rendelkezõ kuncsafton a gyantázást elvégezni.
WINDSOR, 10:45

Azt, hogy a korlátok nélküli liberalizmusnak néha már önmaga válik a korlátjává, jól példázza az az eset, amikor egy kanadai transzszexuális azért perelt be egy szépségszalont, mert az ott dolgozó muszlim vallású nő – aki csak női testeket érinthet – nem volt hajlandó a férfi nemi szervvel is rendelkező kuncsafton a gyantázást elvégezni.

A világ egyik legliberálisabb államaként ismert Kanadában a most kitört botrány komoly dilemma elé állítja az ország igazságszolgáltatását és közvéleményét egyaránt. 

Történt ugyanis, hogy egy transznemű nő – akinek férfi nemi szerve van – az ontariói Emberi Jogok Törvényszékén beperelt egy szőrtelenítéssel foglalkozó windsori szépségszalont, mivel diszkriminatív módon megtagadták a sértett kiszolgálását.

A transznemű nő a bíróságon benyújtott panasza szerint 50 000 kanadai dollár kártérítést követel a Mad Wax nevű windsori szépségszalontól az emberi méltóságának megsértése miatt. 

A szépségszalon azért tagadta meg a transzszexuális kuncsaft kiszolgálását, mivel az üzletben dolgozó, gyantázással foglalkozó nő muszlim vallású volt, aki ezért a munkája során csak a nők testéhez hajlandó hozzáérni.

Megszólalt az ügyben a szépségszalon tulajdonosa is, aki szerint a mostani vitatott esetben érdekes módon éppen az okozta a gondot, hogy a cég mindenkinek a szabadságjogait kiemelten tiszteletben tartja. 

Az üzlet hivatalosan csak nők számára kínálja a szolgáltatásait, ám ennek ellenére bármilyen nemű, vallású és identitású embert vár a vendégei közé. Ugyanakkor viszont az eset idején egyedül dolgozó munkatárs egy vallásos muszlim nő volt, akinek a vallási meggyőződéséhez való jogát a cég szintén tiszteletben tartja.

Egyelőre még nem döntött a kanadai bíróság a rendkívül kényes ügyben. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére