Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsbűnözés került az olasz választási kampány fókuszába

888.hu

2022.08.22. 21:00

A migránsbűnözés került az olaszországi választási kampány fókuszába: a jobboldal a migráció ellen emeli fel szavát, a baloldal rasszizmust emleget a Piacenzában afrikai bevándorló által elkövetett nemi erőszak miatt.

 

Piacenza belvárosában vasárnap kora reggel egy 55 éves ukrajnai nőt bántalmazott és erőszakolt meg egy 27 éves a guineai migráns, akinek menedékkérelme elbírálásra vár. A férfit őrizetbe vették, a nőt sokkos állapotban kórházba szállították.

Az esetről készült felvételt Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke közösségi oldalán publikálta.

A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, Enrico Letta elfogadhatatlannak és méltatlannak nevezte a videófelvétel közlését.

A Radio24 hírcsatornának kijelentette, hogy a választási kampány torzulásától tart, amely egyre kevésbé tartja tiszteletben az emberi jogokat.

 

A PD női tagozatát képviselő Cecilia D'Elia szerint a jobboldal politikai propagandaként használja ki a Piacenzában történteket. Hozzátette, hogy a jobboldal általános támadást intéz a migránsok ellen, miközben nem az elkövető nemzetisége számít.

Giorgia Meloni a felvétel közlésekor azt írta, hogy a jobboldal céljai között a városok lezüllesztése, a bűnözés és a tömeges illegális bevándorlás elleni fellépés szerepel. Enrico Lettának válaszolva megjegyezte, szégyelli azokat a politikai vezetőket, akik a nemi erőszak indokával őt támadják, de egyetlen szolidaritási szót sem intéztek az áldozathoz, mivel baloldalon „tartanak a válságos közbiztonsági helyzettel való szembesüléstől, amelyet a tömeges illegális bevándorlás súlyosbít.” – tette hozzá Giorgia Meloni.

 

Szövetségese, Matteo Salvini, a Liga vezetője bejelentette: a jobboldal választási győzelme esetén a rendőrség és csendőrség állományát tízezer fővel emelik, a városokat térfigyelő kamerákkal ellenőrzik és leállítják az illegális migrációt.

Megszólalt az ügyben az ismert olasz rapper, Emis Killa is, aki hétfőn szintén közösségi oldalán a közbiztonság romlására hívta fel a figyelmet és az adriai Riminit a közbiztonság szempontjából veszélyes Marseilles-hez hasonlította. Twitter-fiókján azt írta, korábban Rimini a családok és a fiatalok kedvenc üdülőhelyei közé tartozott, „most viszont este hat után félsz sétálni egyet a tengerparton”. A zenész-énekes a városban nyár eleje óta migránsok elkövette bűncselekményekre utalt.

Korábban a legnagyobb követői táborral bíró olasz influenszer, Chiara Ferragni nevezte Milánót veszélyesnek az erősödő bűnözés miatt, amit a balközép polgármester, Giuseppe Sala elutasított.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére