Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svéd szervezett bûnözés rámozdult a migránsokra

888.hu

2018.08.17. 22:00

A svédországi szervezett bûnözõi körök rendszeresen kihasználják a migránsokat, hogy illegálisan pénzhez juthassanak. Leginkább a frissen érkezõket veszik rá arra, hogy pénzmosásban és más típusú csalásokban vegyenek részt.

A svéd hatóságok már régóta próbáltak bizonyítékokat gyűjteni arról, hogy a szervezett bűnözői csoportok és különböző bandák újonnan érkezett migránsokat szerveznek be különböző csalások elkövetésére, ám mindezt bizonyítani csak az utóbbi időben sikerült – adta hírül a svéd SVT televíziócsatornára hivatkozva a Breitbart.

Henrik Lundin gazdasági bűncselekmények felderítésében járatos szakember elmondta, hogy a hatóságok mind gyakrabban vesznek észre hasonló bűntényeket, ám az még mindig nem tisztázott, hogy ez a gyakorlat mennyire gyakori.

Amit látunk, hogy a migránsok személyazonosságát használják bizonyos esetekben, gazdasági bűncselekmények elkövetéséhez. Az adataikat felhasználva nyitnak számlákat, vagy végeznek pénzmosást, stb."

– nyilatkozta Lundin, hozzátéve, hogy egyelőre még nem tudják megmondani, hogy milyen gyakran folyamodnak efféle praktikákhoz a bűnözők.

Patrik Lillqvist, a svéd gazdasági bűncselekményeket felderítő hivatal egyik vezetője elmondta, hogy a migránsok azért ideális elkövetők a szervezett bűnözői körök számára, mert sokszor azt sem tudják, hogy amire ráveszik őket, azzal bűncselekményt valósítanak meg.

Ráadásul sokszor nem is személyesen kell megtenniük valamit, csupán alá kell írniuk egy meghatalmazást, aminek segítségével a bűnözők bármit megtehetnek.

A migránsok Németországban is a szervezett bűnözés kedvelt célpontjai. Előfordul, hogy a bűnözők velük árultatják a drogokat, vagy prostitúcióra kényszerítik őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére