Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szír ellenzék beszólt az ENSZ-nek

Nagy Gábor

2017.02.01. 17:58

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán a legnagyobb szíriai ellenzéki tömörülés, hogy az ENSZ határozza meg az ellenzéki delegációk összetételét a béketárgyalások következõ fordulójára.
GENF, 17:58

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán a legnagyobb szíriai ellenzéki tömörülés, hogy az ENSZ határozza meg az ellenzéki delegációk összetételét a béketárgyalások következő fordulójára – írja az MTI.

Az ENSZ égisze alatt folyó genfi tárgyalások következő fordulóját február 20-ra tűzték ki. Staffan de Mistura, a világszervezet szíriai különmegbízottja azt mondta:

Az ENSZ fogja kiválasztani, hogy kik képviselhetik az ellenzéket a tárgyalásokon, ha nem tudnak maguk megegyezésre jutni a delegációjuk összetételéről.

A Tárgyalási Főbizottság (HNC) nevű, Szaúd-Arábia támogatta szíriai ellenzéki csoportokat tömörítő ernyőszervezet szóvivője "elfogadhatatlannak" nevezte de Mistura szavait. A szóvivő Twitter-üzenetében feltette a kérdést: az ENSZ-megbízott vajon bele tudna-e szólni a damaszkuszi rezsim delegációjának kialakításába is?

Tavaly év végén Moszkva és Ankara közbenjárására tűzszünet lépett életbe a közel-keleti országban. Az ENSZ égisze alatti béketárgyalások eredetileg február 8-án kezdődtek volna meg Genfben, de az időpontot a hónap végére halasztották.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére