Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szírek szerint a török hadseregnek azonnal ki kellene vonulnia az országukból

Tóth Dalma

2017.10.14. 19:28

A szír kormány "botrányos agresszió" miatt a török csapatok Szíriából történõ kivonását követeli.
DAMASZKUSZ, 19:28

A szír kormány "botrányos agresszió" miatt a török csapatok Szíriából történő kivonását követeli.

A szíriai külügyminisztérium szerint nemzetközi jogsértést követett el Törökország azzal, hogy Szíria lázadók uralta északnyugati felébe török katonai járművek küldött a Bab el-Hava határátkelőhelyen keresztül – írja az MTI.

A török hadsereg első katonái már múlt hét vasárnap átlépték a határt.

Törökország azzal védekezik, hogy csupán az Irán, Oroszország és Törökország között szeptemberben létrejött megállapodás ráháruló részét hajtja végre azzal, hogy a szíriai felkelők mellett működve mérsékli a különböző lázadó fegyveres csoportok közötti harcokat. 

Törökország Oroszországgal közösen feszültségcsökkentési övezetet alakít ki az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban. A térség részben az Ankara támogatta Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) nevű lázadószervezet, részben pedig a Haját Tahrír es-Sám dzsihadista szövetség ellenőrzése alatt áll, mely utóbbinak legjelentősebb tagja az al-Kaidával szövetséges, korábban an-Nuszra Frontként ismert Dzsabhat Fatah as-Sám. A dzsihadisták az SZSZH-tól eltérően nem hajlandóak fegyverszünetet kötni Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányával. 

Ankara és Moszkva egymással szemben álló feleket támogat, előbbi a damaszkuszi kormány ellen harcoló mérsékelt szíriai ellenzéki erőket, utóbbi pedig Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregét. Ezeknek az erőknek ugyanakkor közös ellenségeik a szélsőséges terrorszervezetek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére