Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok győzelmi szövegekkel festik át az amerikai jelképeket Kabulban

888.hu

2021.09.08. 19:30

Sok dolog megváltozott az amerikaiak kivonulásával. Kabulban egyfajta rendszerváltás valósult meg azzal, hogy többek között George Floyd helyett már győzelmi feliratok lepték el az utcát.

Az Artlords nevű amerikai csoport a tálib hatalomátvétel előtti nyolc évben olyan festményeket csinált Kabulban, amelyek közül a legtöbb valamilyen társadalmi igazságosság üzenetét hordozta és a nők jogait erősítette. Volt olyan falfestmény, amely a Black Lives Matter ikonját, George Floyd-ot ábrázolta.

Miután átvették a hatalmat Afganisztán felett, a tálibok győzelmi szövegekkel festették át ezeket.

„A tálibok elkezdték átfesteni az amerikai megszállásból maradt falfestményeket” – számolt be a Twitter egyik felhasználója.

 

Néhány válaszoló megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy valóban George Floyd falfestmény volt Afganisztánban, de ezt a Guardian jelentés megerősítette.

A falfestmények nem csak George Floyd meggyilkolásával, hanem az afgán menekültek iráni vízbe fulladásával, egy japán segélymunkás meggyilkolásával és az amerikai-tálib megállapodás aláírásával is foglalkoztak

-áll a cikkben.

A csoport eredeti célja – a honlap szerint – „utat nyitni a társadalmi átalakuláshoz és a viselkedésbeli változásokhoz”.

Bár a csoport azt állítja, hogy független, Artlords amerikai előőrssel rendelkezik, amelynek székhelye az Egyesült Államokban, Virginiában van.

„George Floyd arca és az LMBT zászló az amerikai imperializmus szimbólumai a 21. században” – mutatott rá Keith Woods.

 

Eközben nyugaton a karrierbűnöző óriási szobrait állítják fel, aki fegyveres rablás során egy terhes nőre mutatott fegyvert, miközben a nagyobb márkák már George Floyd-témájú fehérneműt is piacra dobnak a „női emancipáció” szimbólumaként.

És még mindig csodálkozunk, miért készül Kína a világ meghatározó szuperhatalmává válni...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére