Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A venezuelai elnök eddig izmozott, most már inkább csak "beszélne" Donald Trumppal

Forisek Ádám

2017.08.23. 06:28

A szocialista Maduro párbeszédet kezdeményezne az amerikai elnökkel, bár ennek ellenére eddig senkivel sem volt igazán nyitott semmiféle beszélgetésre.
CARACAS, 06:28

A szocialista Maduro párbeszédet kezdeményezne az amerikai elnökkel, bár ennek ellenére eddig senkivel sem volt igazán nyitott semmiféle beszélgetésre.

Nicolás Maduro alig pár napja még hadgyakorlatot hirdetett, valami azonban megváltozhatott.

Sajnos jelenleg a legrosszabb a viszony az Egyesült Államok kormányával"

— állapította meg a dél-amerikai ország igencsak népszerűtlen vezetője a caracasi elnöki palotából közvetített televíziós beszédében.

Maduro kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre sürgette Donald Trump amerikai elnököt a kapcsolatok helyreállításának érdekében.

Neked és nekem beszélnünk kellene. Csak beszéddel érthetjük meg egymást"

— intézte szavait Trumphoz Maduro, és ismételten megerősítette, hogy kész telefonon beszélni az amerikai elnökkel, aki eddig elzárkózott ettől.

Maduro szót ejtett a kormányzatával szembeszálló, külföldre menekült Luisa Ortega Díaz leváltott főügyészről is, aki jelenleg Kolumbiában tartózkodik. Reményét fejezte ki: Bogotá kiadja őt 120, Kolumbiába szökött "bűnözővel" együtt, hogy — mint fogalmazott — hazaárulásukért törvényszék vonja felelősségre őket. A kolumbiai bevándorlási hatóságok szerint azonban Ortega Brazíliába utazott tovább. Korábban Juan Manuel Santos kolumbiai elnök a Twitteren bejelentette, hogy Ortega kormányának védelmét élvezi, s menedéket kaphat országában, amennyiben ezt kérné.

Mint ismeretes, augusztus 5-én a venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlés egyik első teendője volt, hogy eltávolította posztjáról a Maduro elnökkel szakító Luisa Ortegát, s elrendelte bíróság elé állítását, megerősítve ezzel az ellenzéknek azt a félelmét, hogy a testület a kormány bírálóinak eltörlésére használja majd fel "mindenek felett álló" hatalmát, kvázi kommunista diktatúrát kiépítve ezzel.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére