Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Abdeslam: ha akartam volna, több áldozat lett volna

Bertha László

2016.04.02. 14:58

Salah Abdeslam tudatosan elutasította, hogy felrobbantsa magát a tavaly november 13-án elkövetett párizsi terrortámadásokkor - mondta a dzsihadista testvére, miután meglátogatta õt a bruge-i börtönben.
BRUGGE, 14:58

Salah Abdeslam tudatosan elutasította, hogy felrobbantsa magát a tavaly november 13-án elkövetett párizsi terrortámadásokkor – mondta a dzsihadista testvére, miután meglátogatta őt a brugge-i börtönben.

A BFMTV tévének nyilatkozó Mohamed Abdeslam szerint találkozójuk alatt öccse többször is megbánását fejezte ki.

Ha akartam volna, több áldozat lett volna. Szerencsére, nem csináltam végig.”

– idézte testvére szavait Abdeslam bátyja.

Szerinte öccse „együtt akar működni”, mivel úgy gondolja, hogy számot kell adnia a történtekről. Mohamed Abdeslam szerint öccse azt magyarázta neki, hogy ismerősei vonták őt be a terrorcselekmény elkövetésének tervébe. Szavai szerint távolról sem ő volt a párizsi merényletek kitervelője, és kezdetben nem is tudta, hogy mi fog történni. Mindazonáltal megerősítette, hogy a 130 halálos áldozatot követelő terrortámadás estéjén neki is volt egy robbanóöve.

Salah Abdeslam azt mondta bátyjának, hogy tud a Brüsszelben elkövetett merényletekről, mivel a cellájában van televízió, de beszélőjükön tagadta, hogy bármi köze lenne a merényletekhez. Mohamed Abdeslam a BFMTV-nek elmondta, hogy öccse fáradt és még mindig sántít, mivel elfogásakor lábon lőtték.

A párizsi merényleteket elkövető, tízfős dzsihadista csoport egyetlen ismert túlélő tagja a Le Monde című francia lap és a BFMTV értesülése szerint március 25-i első kihallgatásakor is csökkenteni igyekezett a párizsi terrortámadásban játszott szerepét, azt állítva, hogy mikor autójukból kitette a Stade de France stadionnál három, öngyilkos merényletre készülő társát, ő maga meggondolta magát, majd elhajtott a kocsival.

(MTI, BFMTV)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére