Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afganisztán hazarendelte nagykövetét és diplomatáit Pakisztánból

888.hu

2021.07.19. 08:20

Az afgán nagykövet lányát elrabolták, ezért országának kormánya az egész kirendeltséget hazarendelte. 

 

Ismeretlen támadók pénteken elrabolták a Pakisztánba akkreditált afganisztáni nagykövet lányát, több órán át fogva tartották, és bántalmazták. A pakisztáni hatóságok közölték, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Az afgán kormány hazarendelte nagykövetét és magas rangú diplomatáit Kabulból, amíg el nem hárítják a biztosági kockázatokat, beleértve az elkövetők őrizetbe vételét és megbüntetését”

– közölte az afgán külügyminisztérium. A pakisztáni külügyi tárca közleményében sajnálatosnak nevezte a döntést, és reményét fejezte ki, hogy az afgán kormány visszavonja a döntését.

A külügyminiszter ma (vasárnap) találkozott Afganisztán nagykövetével, tájékoztatta a kormány által az üggyel kapcsolatban hozott intézkedésekről, és biztosította a teljes együttműködésről”

– áll a közleményben.

Imran Hán pakisztáni miniszterelnök elsődleges fontosságúnak nevezte az ügyet, és közölte, hogy 48 órán belül rács mögött kívánja látni az elkövetőket – mondta szombaton a belügyminiszter.

Az egymással szomszédos Pakisztán és Afganisztán kapcsolata hosszú ideje fagyos. Kabul azzal vádolja Pakisztánt, hogy menedéket biztosít a kabuli kormány megdöntéséért harcoló tálib lázadóknak, míg Iszlámábád vádjai szerint az afgán vezetés lehetővé teszi szélsőségeseknek, hogy a területéről kiindulva kövessenek el támadásokat Pakisztánban. A felek kölcsönösen tagadják egymás vádjait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére