Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggasztó: több mint 5500 ISIS-terrorista tért vissza oda, ahonnan indult

Bokor Gábor

2017.10.24. 22:58

A Soufan Group biztonsági kockázatelemzõ társaság kedden nyilvánosságra hozott jelentésébõl kiderült, hogy harminchárom országból származó legkevesebb 5600 iszlamista tért már vissza hazájába azt követõen, hogy az ISIS milicistája volt Irakban vagy Szíriában.
NEW YORK, 22:58

A Soufan Group biztonsági kockázatelemző társaság kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderült, hogy harminchárom országból származó legkevesebb 5600 iszlamista tért már vissza hazájába azt követően, hogy az ISIS milicistája volt Irakban vagy Szíriában.

A New York-i székhelyű csoport szerint a terrorelhárítók és a rendvédelmi szervek számára óriási kihívást jelent, hogy az ISIS korábbi harcosai sorra vissza akarnak szivárogni Európába.

Egyelőre még nem tudni, milyen mértékben kell számítani arra, hogy ezek a harcosok újjászerveződnek, toborzásba kezdenek, ismét felbukkannak és lesznek azon, hogy újjáélesszék azt, amit elvesztettek"

– írták az elemzésben, melyben kiemelik, hogy a világ 110 országából több mint 40 ezer külföldi jelentkezett az Iszlám Állam soraiba a szélsőségesek "kalifátusának" 2014. júniusi kikiáltását megelőzően és utána is.

A jelentés szerint miközben a hazájukba visszatérők közül sokan kiábrándulhattak a szélsőséges nézetekből, elkerülhetetlen, hogy egyesek továbbra is a dzsihád erőszakos folytatásán lesznek.

A nyomozás rámutatott, az Iszlám Állam Közel-Keletről elmenekült fegyveresei közül már többen is csatlakoztak is terrorállam fiókszervezeteihez a Fülöp-szigeteken, Egyiptomban a Sínai-félszigeten, továbbá Afganisztánban és Líbiában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére