Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai elnökjelölt: hol is van az az Aleppó?

Bokor Gábor

2016.09.08. 17:28

Egy televízióinterjúban Gary Johnson, a Libertárius Párt elnökjelöltje bebizonyította, hogy õ a legalkalmatlanabb a pozícióra.
NEW YORK, 17:28

Egy televízióinterjúban Gary Johnson, a Libertárius Párt elnökjelöltje bebizonyította, hogy ő a legalkalmatlanabb a pozícióra. 

Gary Johnsont az MSNBC reggeli műsorába hívták meg, ahol a műsorvezető arról érdeklődött, mi a Libertárius Párt elnökjelöltjének a véleménye a kialakult szíriai helyzetről. 

A 63 éves politikus, aki korábban kétszer is Új-Mexikó kormányzója volt, először habogott, majd tétova fejmozdulatokat hajtott végre, egyértelműen azt lehetett rajta látni, hogy a kampánystábja nem készítette fel, hisz számos alapvető információt sem tudott.  

A műsorvezető igyekezett menteni a menthetőt, megkérdezte, hogy ha megválasztják, mit kíván tenni az ostromgyűrűbe zárt Aleppóban. Itt újabb idegeskedés kezdődött majd Johnson kinyögte, hogy

de mi is az az Aleppó?

A kérdésen mindenki meglepődött, a műsorvezető pedig annyira ledöbbent, hogy visszakérdezett, hogy ugye csak viccel, mire Johnson közölte, hogy nem, ő komolyan kérdezte. 

Mike Barnicle műsorvezető végül elmagyarázta, hogy Aleppó a migránsválság központja, jelenleg a szír kormányerők tartják ostrom alatt. Az elnökjelölt végül kifejtette, hogy szerinte a helyzet zavaros, és az egyetlen megoldás Szíriában az lenne, ha összefognának Oroszországgal, és diplomáciai úton vetnének véget a háborúnak.

Támogatjuk az ellenzéket, a Szabad Szíriai Hadsereget, azonban ők összefogtak az iszlamistákkal is, és hát az is tény, hogy támogatjuk a kurdokat is, szóval szerintem ez egy igazi zűrzavar"

– fogalmazott az igencsak zavarban lévő elnökjelölt. 

Joe Scarborough, a másik műsorvezető megpróbálta kimosdatni a megsemmisült politikust. Elmondta, hogy a külpolitika annyira jelentéktelen, hogy valakinek, aki az Egyesült Államok elnökségére pályázik, még csak nem is kell tudnia, mi az az Aleppó, hol van és miért fontos. 

A Libertárius Párt színeiben indul Johnson az elnökségért. Jelenleg hétszázalékos támogatottságot tudhat magáénak, azonban az interjú után vélhetően még lejjebb zuhan majd a szimpátiája a szavazók körében, hisz ki akarna egy ilyen inkompetens vezetőt az ország élére. 

A The New York Times igyekezett kimosdatni az elnökjelöltet. Annyira belelendültek, hogy közben összekeverték Aleppót, az Iszlám Állam "fővárosával", Rakkával. Később a cikkbe beleírták, hogy hibáztak. 

(MTI, The New York Times)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére