Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai kémfõnök: nincs bizonyíték az orosz szálra az e-mail botrány kapcsán

888.hu

2016.07.29. 10:58

Az USA Nemzeti Hírszerzési Hivatalának vezetõje Washingtonban arról beszélt, hogy az amerikai titkosszolgálatok még mindig bizonytalanok abban, hogy a Demokrata Párt vezetésébõl kiszivárgott e-mailekért az oroszok a felelõsek.
WASHINGTON, 10:58

Az USA Nemzeti Hírszerzési Hivatalának vezetője Washingtonban arról beszélt, hogy az amerikai titkosszolgálatok még mindig bizonytalanok abban, hogy a Demokrata Párt vezetéséből kiszivárgott e-mailekért az oroszok lennének a felelősek.

Nem tudunk eleget az ügyről ahhoz, hogy egyértelműen kimondhassuk a tettesek motivációit vagy megnevezzük a származását."

– mondta James Clapper a Nemzeti Hírszerzési Hivatal igazgatója.

Nemrég a WikiLeaks nyilvánosságra hozta a Demokrata Párt vezető szervezetének, a Demokrata Nemzeti Biztosság belső levelezését. Ebből kiderült, hogy a pártvezetés erőteljesen Hillary Clinton mellé állt az előválasztási kampány során, így a kihívójának, Bernie Sandersnek esélye sem volt elnyerni az elnökjelöltséget. A botrány hatására lemondott a pártelnök, Debbie Wasserman Schultz. Az e-mailek kiszivárogtatásával kezdettől fogva az oroszokat vádolták, ám erre utaló bizonyítékot eddig nem prezentált az amerikai sajtó.

Mintegy 30 000 e-mail került nyilvánosságra múlt hét pénteken. A botrány kirobbanása után Clinton kampánystábja azonnal farkast kiáltott az oroszokra. A liberális média felkapta a hírt, és azzal vádolta az oroszokat, hogy ezzel Trumpot szerették volna támogatni.

James Clapper csütörtökön elmondta, hogy az amerikai sajtónak fel kell hagynia az oroszok gyanúsítgatásával az ügy kapcsán, mivel jelenleg nincs erre utaló bizonyíték.

Túllihegik ezt az egészet. Teljesen lesokkolt, hogy valakik számítógépekbe törtek be és onnan adatokat tulajdonítottak el. Ilyesmi még sosem történt."

– mondta szarkasztikusan a kémfőnök.

A szélsőséges mozgalmak egyre nagyobb nyomást helyeznek Amerikára. Több ilyen is van, az al-Kaidától az Iszlám Államig. A kiberterrorizmus komoly kihívást jelent az USA számára.

Az oroszok mindvégig tagadták, hogy ők állnának a támadás és az e-mailek kiszivárogtatása mögött.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére