Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Arabok akarják iszlamizálni a Balkánt

Pörge Béla

2017.05.17. 14:58

A németek szerint Szaúd-Arábiából és szomszédaiból pénzelnek olyan hitszónokokat, akiknek a feladata a Balkán iszlamizálása.
PRISTINA, 14:58

A németek szerint Szaúd-Arábiából és szomszédaiból pénzelnek olyan hitszónokokat, akiknek a feladata a Balkán iszlamizálása.

A német kormány a Die Linke (Baloldal) kérdésére elárulta, hogy információik szerint szaúdi és egyéb arab forrásokból pénzelik a Koszovói Iszlám Közösséget (BIK). A pénzelők között vannak kormányzati és nem kormányzati szervezetek és intézetek is.

A Baloldal szerint a KFOR (a Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő) asszisztálásával Koszovóból a balkáni térség "terrorcentruma" lett.

A német kormány szerint nyilvánosságra kell hozni, hogy milyen és mennyi Iszlám Államhoz köthető szervezet működik a KFOR által ellenőrzött területen.

Az ügy kapcsán érdemes megemlíteni azt is, hogy a Nyugat-Balkánon komoly befolyással rendelkeznek a törökök is, természetesen főleg a muszlim területeken, Boszniában, Albániában, Macedóniában és Koszovóban.

A Focus cikkéből az is kiderül, hogy Törökország belső konfliktusai is kivetülnek a Balkánra, ugyanis léteznek Erdogan-párti és Gülen-párti szervezetek is Boszniában, valamint az albánlakta területeken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére