Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Autóbalesetben halt meg a miniszterelnök

Nagy Gábor

2018.09.09. 08:55

Autókarambolban életét vesztette szombat éjjel a szakadár georgiai tartomány, Abházia miniszterelnöke, Gennagyij Gagulija.
SZUHUMI, 08:55

Autókarambolban életét vesztette szombat éjjel a szakadár georgiai tartomány, Abházia miniszterelnöke, Gennagyij Gagulija.

A kormányfő autóoszlopával Abházia repülőteréről tartott hazafelé, amikor egy szembejövő gépkocsi belecsapódott autójába – tudatta Kazbek Kimsakov belügyminiszter-helyettes. A másik sávból áttért gépkocsit egy abháziai fiatal férfi vezette. Az ő állapotáról nem szólt Kimsakov, azt viszont közölte, hogy súlyosan megsérült Gagulija testőre és sofőrje is.

A karambol körülményeinek kivizsgálása megkezdődött.

Abházia az 1990-es évek elején, a Szovjetunió szétesése után vált ki Georgiából. A 2008-as orosz-grúz háború után Dél-Oszétia mellett – amely felett Tbiliszi sikertelenül próbálta meg fegyverrel visszaszerezni ellenőrzését – Abházia is kinyilvánította függetlenségét. Oroszország mindkét tartományt független államként ismeri el, és a nemzetközi bírálatok ellenére katonákat állomásoztat területükön.

Abháziát és Dél-Oszétiát Nicaragua, Venezuela, Vanuatu és Nauru ismeri el még független államként, a többi ország Georgia részének tekinti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére