Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az AfD szembemegy a merkeli Németországgal

Bertha László

2016.05.01. 21:18

Elfogadta története elsõ részletes programját az Alternatíva Németországnak (AfD).
STUTTGART, 21:18

Elfogadta története első részletes programját az Alternatíva Németországnak (AfD).

A 2013-ban alapított jobboldali párt Stuttgartban tartott kongresszust, melyet egy botrány is megzavart, hiszen egy szélsőbaloldali portál az összes részvevő személyes adatát közzétette az interneten. A párt társelnöke, Jörg Meuthen elmondta, hogy az AfD egy modern konzervatív, szabadságelvű és hazafias politikai erő, az utóbbi hónapok választási eredményei pedig „csak a kezdetet” jelentik.

A párt másik társelnöke, Frauke Petry megkérte a kongresszusi küldötteket, hogy a következő két napban lehetőleg ne olvassanak újságot,

különben talán nem fogják tudni, hogy milyen pártkongresszuson is voltak.”

A párt programja kritikát fogalmaz meg az euróövezet működésével és a szövetségi kormány bevándorláspolitikájával kapcsolatban, valamint magát az iszlám vallást is bírálja. A program szerint az iszlám nem része Németországnak, emiatt be kell tiltani a nők egész testét eltakaró muzulmán öltözetet, a burkát, valamint meg kell tiltani a minaretek építését és a müezzinek tevékenységét. Az AfD szerint a muzulmán intézményeknek az egyházakat megillető közjogi testületi jogállást sem szabad megadni.

Az AfD úgy véli, hogy az euróövezetet és az Európai Uniót nem szabad a mostani formájában megtartani, az euróövezetet vagy rendezett módon fel kell számolni, vagy Németországnak ki kell lépnie, az uniót pedig át kell alakítani a „nemzetállamok Európájává”.

Az Alternatíva Németországnak a többi párttól eltérően visszaállítaná a sorkatonai szolgálatot, illetve lazítana a fegyvertartási szabályokon. A párt nem mellesleg az atomerőművek bezárását sem támogatja.

A kormánypártok élesen bírálták az AfD programját. Angela Merkel pártja, a kereszténydemokrata CDU szerint a párt nem modern konzervatív, hanem inkább reakciós. A CSU egyszerűen demagógnak minősítette az AfD-t, míg a szociáldemokraták szerint maradi párt, amely németek százezreinek tenné tönkre a munkahelyét.

(Deutschlandfunk, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére