Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az antiszemitizmus mellett a homofóbia is egyre nagyobb méreteket ölt Franciaországban

Pörge Béla

2019.05.14. 14:00

Rekordmértékű volt az erőszakos cselekmények száma az LMBT-közösség tagjai ellen Franciaországban tavaly – állapította meg kedden kiadott éves jelentésében az SOS Homophobie nevű francia jogvédő egyesület.

Korábban már több cikkünkben is foglalkoztunk azzal, hogy Franciaországban – és más nyugat-európai országokban is – az elmúlt években jelentősen nőtt az antiszemitizmus mértéke. Az aggasztó folyamat mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy egy friss jelentés szerint a homofóbia is rekordmértéket öltött Franciaországban.

Véronique Godet és Joel Deumier, a SOS Homophobie társelnökei a jelentés előszavában a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LMBT) elleni 231 bejelentett eset miatt 2018-at „fekete évnek” minősítették.

 

A kép illusztráció, egy korábbi francia tüntetésen készült | Fotó: AFP

Az ilyen jellegű agresszív cselekmények korábbi csúcsát 2013-ban rögzítették, abban az évben, amikor elfogadták Franciaországban az azonos neműek házasságának engedélyezését. Tavaly a 2017-es évhez képest jelentősen, mintegy 66 százalékkal emelkedett a fizikai támadások száma. Ezek a cselekmények az év harmadik harmadában ugrottak meg, ami átlagosan napi egy esetet jelentett.

Az egyesülethez 2018-ban 1905 bejelentés érkezett homofób cselekményekről, szemben a megelőző év 1650-es számával. Az áldozatok által tett bejelentések legnagyobb mértékben megkülönböztetésről és sértegetésről szóltak. Részletesebben szólva az esetek 38 százaléka volt diszkriminatív, 20 százaléka zaklatás jellegű, 17 százaléka fenyegetés, becsületsértés és 13 százaléka fizikai agresszió volt.

Valószínű, hogy a valós esetek száma ennél jóval több, mert az áldozatok nem jelentenek minden incidenst, illetve nem feltétlenül az SOS Homophobie-nál tettek bejelentést az őket ért sérelemről.

Az esetek növekedésének száma ugyanakkor összefüggésben lehet a különböző, a nemek esélyegyenlőségéért küzdő mozgalmak megjelenésével, amelyek feltűnését egyben üdvözölte éves jelentésében a francia jogvédő egyesület – írja az MTI.

Természetesen nem tudhatjuk, mi okozta a komoly növekedést, de tény, hogy Franciaország az egyik legnagyobb célországa az Afrika és a Közel-Kelet felől érkező migránsoknak, melyek között sok a muszlim. Az iszlám vallás pedig enyhén szólva sem tolerálja a homoszexualitást, így elképzelhető, hogy a bevándorlók magas száma összefügg a homoszexuálisok elleni támadások magas számával. Annyi bizonyos, hogy az antiszemita támadások növekedéséért sokan a migrációt tartják felelősnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére