Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az embercsempészek és a migránsok oldalára állt egy olasz bíróság

Bertha László

2019.08.14. 21:00

Matteo Salvini belügyminiszter tilalma ellenére egy olasz bíróság engedélyezte egy spanyol NGO hajójának, hogy közel 150 illegális bevándorlóval a fedélzetén olasz vizekre lépjen.

A Proactiva Open Arms nevű szervezet közel két hete várt már kikötési engedélyre, a római közigazgatási bíróságnak „hála” pedig mostanra útnak indult Lampedusa szigetére. A kikötési engedély ugyanakkor továbbra is az olasz belügyminiszter döntésén múlik, aki mindent megtesz azért, hogy megvédje az olaszokat a kéretlen afrikai bevándorlóktól.

A római bíróság ítéletének indoklásában – orvosszakértői és pszichológiai véleményekre hivatkozva – megállapította, hogy a nemzetközi tengerjogi szabályozásba ütközött a belügyminiszter korábbi rendelkezése. Matteo Salvini ezt követően bejelentette, hogy fellebbez a törvényszék döntése ellen, és ismét megtiltja a hajónak, hogy egyáltalán olasz területi vizekre lépjen.

Salvini határozottan kijelentette, hogy szembe fog szállni azzal, hogy az Open Arms hajója Olaszországban kiköthessen.

Nem akarok az embercsempészek bűntársa lenni

– idézte az olasz sajtó Salvinit.

A Földközi-tengeren vesztegel az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű NGO-k Ocean Viking nevű hajója is 356 migránssal a fedélzetén. A szervezetek felszólították Máltát és Olaszországot, hogy keressenek kikötőt a hajónak, amely több mint száz gyereket és kiskorút szállít. Matteo Salvini a nap folyamán azt mondta, hogy az Open Arms vigye Spanyolországba, az Ocean Viking pedig Tripoliba szállítsa a migránsokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére