Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ elkezdett szívózni a britekkel

Bokor Gábor

2017.05.09. 23:38

Az ENSZ felszólította Nagy-Britanniát, hogy az illegális migránstáborokból vegyen át tízezer bevándorlót.
LONDON, 20:58

Az ENSZ felszólította Nagy-Britanniát, hogy az illegális migránstáborokból vegyen át tízezer bevándorlót.

A nemzetközi szervezetet felháborítja, hogy Nagy-Britannia nem veszi át azt a tízezer kiskorú migránst, akiknek a rokonai már a szigetországban vannak. Az ENSZ szerint feleslegesen szenvednek a gyerekek a szigorú brit családegyesítési jogszabályok miatt.

Az ENSZ menekültügyi szervezete ezért megkérte a brit vezető politikusokat, ígérjék meg, hogy minden évben átvesznek még tízezer illegális bevándorlót a konfliktuszónákban lévő migránstáborokból.

Rendes és reális döntés lenne a befogadás a britek részéről. 2020-ig húszezer szíriait és háromezer gyereket kellene átvenniük"

– mondta Gonzalo Vargas Llosa, az UNHCR képviselője.

Vargas Llosa elmondta, hogy ellátogatott a migránstáborokba, ahol több olyan gyerekkel is találkozott, akik szenvednek, mert nem találkozhatnak rokonaikkal.

A britek képviselője a nyilatkozatra reagálva kifejtette, hogy Nagy-Britannia nem hajlandó számolatlanul befogadni a migránsokat és azok leszármazottjait. Véleménye szerint a gyerekeknek nem az a legnagyobb bajuk, hogy messze vannak a rokonaiktól.

Amber Rudd belügyminiszter is reagált arra a vádra, hogy a britek nagyon kevés migráns gyermeket vesznek át. A politikus elmondta, hogy Nagy-Britannia tavaly nyolcezer kísérő nélküli bevándorlót fogadott be. A szigetország 18 ezer migránsnak adott menekültjogot 2015-ben, ami az előző évhez képest 26 százalékos emelkedés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére