Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ rászállt Írország abortuszellenességére

Forisek Ádám

2017.03.08. 14:58

Egy új jelentésben szólt be a nemzetközi jogtudor a katolikus országnak, elítélve abortuszellenes politikájukat.
DUBLIN, 14:58

Egy új jelentésben szólt be a nemzetközi jogtudor a katolikus országnak, elítélve abortuszellenes politikájukat.

A The Nationalist beszámolója szerint az ENSZ már évek óta nehezen viseli Írország nyolcadik alkotmánymódosítását, mely megtiltja a terhesség megszakítását. A szervezet bizottsága már 2014-ben is úgy vélekedett, hogy az ír törvény szembemegy a nemzetközi joggal, 2016-ban ezt az álláspontot nyomatékosították:

Írország abortuszellenessége diszkriminálja és kegyetlenül degradálja a nőket.”

Legutóbbi támadásukban a nők hátrányos megkülönböztetése ellen háborúzó CEDAW nyilatkozott úgy, hogy az ír törvény sérti a nők emberi jogait, ezért azonnal hatállyal vissza kell vonni.

Hogy mennyire nagyon sérti a nőket az abortuszellenesség, azt jelzi a tény, hogy egy nő kontrázott az ENSZ sivalkodására.

Cora Sherlock, szenvedélyes ír abortuszellenes aktivista arra hívta fel a figyelmet, hogy a CEDAW, amennyiben valóban ellenzi a diszkriminációt, úgy figyelembe kéne vennie, hogy a terhesség megszakítása a társadalom legvédtelenebb tagjaira nézve diszkriminatív.

Nincs a CEDAW-nak továbbá semmi joga eldönteni, hogy ki érdemli meg az életet, és ki nem”

– tette hozzá az aktivista, aki szerint az ENSZ-nek éppen, hogy üdvözölnie kellene az ír alkotmánymódosítást, a törvénynek köszönhetően ugyanis eddig mintegy 100.000 gyermek kerülte el a művi megszakítást.

Mivel a nemzetközi jogban sehol nincs kitétel az abortuszt illetően, ezért Sherlock úgy vélekedik, az ír törvény a lehető legnagyobb összhangban van az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával, mely minden személynek biztosítja az élethez való alapjogot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére