Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EP-nek sikerült elfogadnia a valaha volt legsemmitmondóbb politikai nyilatkozatot a bevándorlásról

888.hu

2017.04.05. 22:28

A testület kiemelte, hogy ez ma az egyik legfontosabb kérdés, nemcsak Európa számára, hanem globálisan is.
STRASBOURG, 22:28

A testület kiemelte, hogy ez ma az egyik legfontosabb kérdés, nemcsak Európa számára, hanem globálisan is.

Az Európai Parlament (EP) a menekült- és migránsáramlatok kezeléséről szóló jelentés elfogadásával végződött strasbourgi plenáris ülésén a képviselők leszögezték, a nemzetközi migráció nemzetközi összefogást igényel, szorosabb együttműködést az uniós intézmények, az ENSZ, a fejlesztési bankok és a helyi szervezetek között.

Azt hangsúlyozták, hogy valódi, emberi jogi normákon alapuló közös európai migrációs politika kialakítására van szükség, amelyet a tagállamok közötti szolidaritás elve biztosít.

A képviselők arra hívták fel a figyelmet, hogy nem elég átláthatók az Európai Unió, valamint Libanon és Jordánia közötti együttműködési megállapodás részletei, amelynek elfogadása ráadásul még sokára várható. Véleményük szerint az uniónak testre szabottan kellene segítséget nyújtani az egyes országok számára a migrációs hullám megállításában, továbbá úgy találták, az uniónak nem szabad arra ösztönöznie a harmadik országokat, hogy az együttműködés keretében erőszakkal térítsék el a migránsokat attól, hogy Európa felé induljanak.

Egyszerűen imádom az uniós szakzsargont. Elképesztően hangzatos kifejezések vannak benne, például: "nemzetközi összefogás", "szorosabb együttműködés" és a többi, amit kiemeltem félkövér betűkkel. De egyébként jelent ez valamit? Megnyugodhatunk, ugyanis ahol ilyen hangzatos szavak vannak, ott nem fog történni semmi. Tényleg, ennél még az Igenis, miniszterelnök úr! című sorozat Sir Humphrey Applebyje sem tudná jobban leírni azt, hogy nesze semmi, fogd meg jól. Alább egy angol nyelvű szemléltető videó arról, hogy a hangzatosan megfogalmazott mondatok mögött néha milyen egyszerű fogalmak állnak.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére