Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság gendersemleges nyelvezetet szorgalmaz az EU-s intézményekben

888.hu

2021.11.30. 14:20

Készült már genderstratégia, létezik az EP-ben az LMBT- stb. jogok kiszélesítéséért küzdő frakcióközi képviselőcsoport és utazó nagykövet, a testület kimondta, hogy a férfiak is szülhetnek – és most azt is meg akarják mondani, milyen szavakat és kifejezéseket használhatunk – írja az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán.

 

„Az Európai Bizottság »Az Egyenlőség Uniója – iránymutatás az inkluzív kommunikációról« címmel belsős dokumentumot készített, melyben szorgalmazzák a gendersemleges, mindenki számára befogadóan ható nyelvezet használatát az uniós intézmények kommunikációjában. A dokumentum bevezetőjében az esélyegyenlőségért felelős máltai munkáspárti biztos, Helena Dalli azt írja: »ez az egység a sokféleségben valódi jelentése«. Mi pedig már azt hittük, hogy az EU-t alkotó 27 állam nyelvi és nemzeti sokszínűségére utal az uniós mottó...” – olvasható az elemzőközpont Facebook-bejegyzésében.

A nyelvhasználati iránymutatásban többek között olyan tanácsokat olvashatunk, mint hogy „ne feltételezzék valakinek a szexuális orientációját, azt, hogy azonosul a születéskor neki tulajdonított nemmel, vagy bináris módon (férfi vagy nő) határozza meg magát”, vagy „ne utaljanak általánosságban az emberekre polgárokként” (mivel jogilag a migránsok nem uniós polgárok), stb.

Megkövetelik továbbá, hogy a nyelvezet legyen „genderszenzitív”, sztereotípiáktól mentes, és kerülje „az olyan kifejezések használatát, amelyek csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismerik el”.

A bizottság szerint ne használjuk azt a kifejezést, hogy „a karácsonyi időszak stresszes lehet”, hanem mondjuk azt, hogy „az ünnepek stresszesek lehetnek”,

mivel ne feltételezzük, hogy mindenki a keresztény kultúrkör és vallás ünnepeit tartja meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére