Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Interpol szerint „folyékony arany” a szervezett bűnözés számára a vakcina

888

2020.12.04. 14:08

Az Interpol vezetője szerint fel kell készülnünk „mindenféle Covid-19-vakcinával kapcsolatos bűncselekményre”.

Az ügynökség globális narancssárga jelzést adott ki, amelyet a közbiztonság súlyos és közvetlen fenyegetéseként ír le, folyékony aranynak nevezve a bűnszervezetek számára az oltásokat. Arra figyelmeztetett, hogy a hamis oltások vagy a hamis koronavírustesztek egyre növekvő problémává válhatnak – írja a Foxnews.

„Amíg a kormányok az oltások bevezetésére készülnek, a bűnszervezetek azt tervezik, hogy beszivárognak, vagy megszakítják az ellátási láncokat” – mondta Jürgen Stock, az Interpol főtitkára szerda késő este.

Alapvető fontosságú, hogy a bűnüldöző szervek a lehető legfelkészültebbek legyenek a Covid-19-vakcinával kapcsolatos támadásokra”

 

Az Interpol szerint az oltások bevezetése során a bűnözők megpróbálkozhatnak hamis oltások vagy hamis Covid-tesztek eladásával vagy reklámozásával, ami alááshatja a bizalmat, és életeket veszélyeztethet. A bűnözőknek ugyanazokkal a logisztikai kihívásokkal kell szembenézniük, mint a vakcinát gyártó legnagyobb gyógyszergyártó cégeknek, mind a szállítás mind a tárolás területén.

Mint arról már beszámoltunk, megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalat által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a vakcinák hatékonyak, a Pfizer-oltóanyag esetében a hatékonysági arány 95%-os. De olyan szuperhideg hőmérsékleten kell tartani azokat, hogy ahhoz szárazjéggel töltött fagyasztódobozok szükségesek, amelyek a biztonságos szállítás érdekében termoérzékelőkkel vannak felszerelve.

A bűnözői csoportok már megpróbálták kihasználni a járványt, egyes esetekben felhalmoztak egyéni védőeszközöket, vagy illegálisan értékesítettek gyógyszereket a neten – közölte az Interpol.

Egyelőre azonban nem tudni, van-e bizonyíték arra, hogy a bűnszervezetek már megszerezték az oltások biztonságos terjesztéséhez szükséges felszerelést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére