Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam 2900 civilt végzett ki a kalifátus kikiáltása óta

Bertha László

2018.05.30. 08:05

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 2900 civilt végzett ki azóta, hogy kikiáltotta kalifátusát Szíriában - közölte kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelõközpontja..
DAMASZKUSZ, 08:05

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 2900 civilt végzett ki azóta, hogy kikiáltotta kalifátusát Szíriában – közölte kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A londoni székhelyű szervezet jelentése szerint a civilek részét képezik annak az 5170 embernek, a rivális csoportok fegyvereseinek, kormánykatonáknak, akiket az IS terroristái meggyilkoltak azóta, hogy 2014 júniusában megteremtették sajátos államformájukat. 

Az OSDH adatai szerint az Iszlám Állam jelenleg Szíria területének csupán 3 százalékát ellenőrzi, miután hatalmas területeket voltak kénytelenek feladni a szíriai kormánycsapatok és az Egyesült Államok által támogatott Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF).

Napjainkban az IS a kelet-szíriai Homsz, valamint a délkelet-szíriai Deir-ez-Zór tartomány egyes sivatagi zárványterületeit felügyeli, akárcsak a déli Daraa tartomány Jarmúk területén, valamint az északi Haszaka tartományban fekvő néhány enklávét.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint a szíriai hadsereg és az SDF heves harcokat folytat Deir-ez-Zór tartományban, ahol az ISIS váratlan támadásokkal igyekszik megzavarni az ellene harcoló erőket – számolt be az MTI az OSDH alapján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére