Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam amerikai, londoni és oroszországi terrortámadásokra buzdítja híveit

Tóth Dalma

2018.02.21. 15:08

A terrorszervezet arra ösztönzi híveit, hogy égessék fel Amerikát, támadják meg Londont és vegyék célba az orosz politikai és vallási vezetõket.
KABUL, 15:08

A terrorszervezet arra ösztönzi híveit, hogy égessék fel Amerikát, támadják meg Londont és vegyék célba az orosz politikai és vallási vezetőket.

A terrorszervezet egyik új propagandaplakátján, amely egy londoni merényletre buzdít, egy dzsihadista áll a Big Ben és az angol parlament előtt. Egy másikon Vlagyimir Putyin orosz elnök és a moszkvai pátriárka, Kirill állnak a célkeresztek középpontjában. Egy harmadik propagandatermék pedig Amerika felégetésére ösztönzi a híveket – közölte a SITE hírszerző csoport, amely a dzsihadista szervezetek online tevékenységét követi nyomon.

A terrorszervezet már többször is megfenyegette Oroszországot, mivel a Kreml kiáll a szíriai rezsim, Bassár el-Aszad mellett.

Az új propagandaanyagok nem sokkal azután jelentek meg, hogy az Iszlám Állam magára vállalta az Oroszországban zajlott lövöldözést. Vasárnap öten meghaltak, és legalább négyen megsebesültek, amikor egy fegyveres "Allahu akbar" kiáltással tüzet nyitott a télbúcsúztató ortodox farsangot ünneplő, a templomból éppen távozó hívőkre Kizljarban. A támadót, Raszul Tyemirbekov 22 éves dagesztáni lakost az orosz nemzeti gárda katonái lelőtték. A merénylőnél tartott házkutatás során találtak egy videofelvételt, amelyen Tyemirbekov hűségesküt tett az Iszlám Államnak.

A Big Ben már nem először szerepel a terrorszervezet propagandavideójában. Korábban a turistalátványosságot szétlőve, a tetején pedig az Iszlám Állam zászlajával ábrázolták. Le fogjuk rombolni az országotokat, ahogy ti leromboltátok a miénket – állt mellette a felirat.

Egy másikon II. Erzsébet brit királynő képe mellé tettek egy véres kést, illetve a következő szöveg szerepelt rajta: "megfigyelés alatt...hamarosan".

A karácsonyi szezon alatt több olyan propagandaanyag látott napvilágot, amelyekkel a keresztényeket fenyegették meg.

A terrorszervezet egyre nagyobb területeket veszít el, sok dzsihadista pedig emiatt úgy dönt, hogy Európa felé veszi az irányt, és itt folytatja tovább a harcot. A propagandaanyagokból ihletet meríthetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére