Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam Dzsihád Jackje már hazakönyörögné magát

Békési Marcell

2019.10.06. 20:40

A brit fehér fiatal még tinédzserként döntött úgy, hogy áttér az iszlám hitre, és csatlakozik az Iszlám Állam harcához. Megbánta.

Jihadi Jack, vagyis „Dzsihád Jack”, a hírhedt brit-kanadai születésű terrorista megváltoztatta nézeteit az egyik észak-szíriai börtönben. Az angolszász médiában jól ismert, hogy a magát nevetség tárgyává tevő fiatalember – aki eredetileg Jack Lettsként született – még tinédzserként döntött úgy, hogy kereszténység ide, angol királynő oda, ő bizony áttér az iszlám vallásra.

El is kezdett arabul tanulni, Koránt olvasni, és ahogy azt kell: amint meghallotta az Iszlám Állam hívását, elnyargalt a Közel-Keletre és felesküdött a kalifára. Még a kalifátus fénykorában hozta meg azt a végzetes döntést, hogy nyilvánosan lemond brit állampolgárságáról, és „szülőhazája” ellenségének titulálta magát.

Nem kellett volna.

Most, hogy az Iszlám Államot teljesen kiűzték Szíriából, ő is fogságba esett, és pokoli körülmények között tengődik egy kurd börtönben valahol a szír-török határ közelében összezárva egy bútorozatlan betonépületben a földön fekve nagyjából 200 arab terroristával. Egyedüli fehér fiúként.

A szülei most könyörögnek a kormánynak, hogy hozza haza a gyereküket, és inkább otthon bűnhődjön egy börtönben. Erre azonban nincs sok esély, mert bár az európai kormányok – sajnos – általában hazahozták rabjaikat Szíriából, Dzsihád Jack saját maga kérte állampolgárságának visszavonását. Ezt hívják karmának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére