Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam kitûzte zászlaját Koszovóban

888.hu

2016.09.16. 18:08

Az Iszlám Állam nevû terrorszervezet zászlaját tûzték ki ismeretlen elkövetõk egy pristinai közlekedési lámpára - számolt be róla honlapján a Zeri címû koszovói újság pénteken.

A lap információi szerint a zászlót járőröző rendőrök vették észre a koszovói főváros egyik, északi részen fekvő utcájában. A térfigyelő kamerák felvételei alapján három férfi akasztotta ki a zászlót a lámpára, ám eddig nem fogták el az elkövetőket.

A koszovói belügyminisztérium adatai szerint az idei esztendőben egyetlen koszovói állampolgár sem csatlakozott a szíriai és az iraki harctéren az Iszlám Állam soraiban harcoló zsoldosokhoz, viszont a korábbi években csatlakozottak közül jelenleg is körülbelül hetvenen tartózkodnak ott a szélsőséges csoportok tagjaiként.

A balkáni ország lakosságának ugyan 95 százaléka muszlim, de az iszlám mérsékeltebb irányzatához tartozik, a szélsőségek csak kis számban jelennek meg. Csütörtökön mindazonáltal vádat emeltek négy koszovói albán vallási vezető ellen terrorcselekmények és gyűlöletkeltés miatt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére