Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam terrortámadással fenyegette meg a "hitetleneket", a Vatikánt és Rómát

Tóth Dalma

2017.08.25. 22:28

A terrorszervezet újabb fenyegetõ videofelvételeket tett közzé, amelyben gázolásos és késeléses merényletekrõl beszélnek.
RAKKA, 22:28

A terrorszervezet újabb fenyegető videofelvételeket tett közzé, amelyben gázolásos és késeléses merényletekről beszélnek.

Az Iszlám Állam egyik kommunikációs csatornájaként ismert Al-Hayat Media Center által közölt videón azt látni, hogy dzsihadista fegyveresek Krisztus-szobrokat semmisítenek meg, valamint széttépnek egy Ferenc pápát ábrázoló posztert. A felvételen angolul arra figyelmeztetik a "hitetleneket", hogy az Iszlám Állam fegyveresei Rómába is eljutnak. A videót a Fülöp-szigeteki Marawiban forgatták – írja az MTI.

Olasz sajtóértesülések szerint az utóbbi napokban a terroristaszervezet más oldalain is több hasonló videót publikáltak, amelyek szerint magányos farkasok, vagyis merényletet egyedül elkövető terroristák támadják majd meg Rómát és a Vatikánt is. A fenyegetésekben gázolásos és késeléses merényletekről is beszélnek.

 

Az olasz hatóságok hangsúlyozták, hogy egyetlenegy ország, így Itália sem érezheti magát biztonságban a merényletekkel szemben. Nem ez az első alkalom, hogy az Iszlám Állam az internetes oldalain Rómát és a Vatikánt fenyegető videofelvételeket hoz nyilvánosságra, amelyeken a terroristaszervezet zászlói lobognak a Colosseum tetején vagy a Szent Péter téren.

Christoph Graf, a svájci gárdisták parancsnoka úgy nyilatkozott: csak idő kérdése, hogy Rómában is terrormerényletet kövessenek el, esetleg a Vatikán ellen is. Hangsúlyozta, hogy az egyházfő és a pápai állam védelmére hivatott svájci gárda minden eshetőségre felkészült.

Olaszországban számos más európai állammal ellentétben eddig nem követtek el iszlamista merényletet. Elemzők szerint azért, mert eddig Olaszország folyosóként szolgált a Közel-Keletről és Afrikából Európába tartó dzsihadisták számára, valamint menekülési útvonalként is az ellentétes irányban.

Olaszország-szerte betontömböket helyeztek el

A barcelonai gázolásos merényletet követően egymás után zárják le az olaszországi városok központjait, betontömbökkel, kordonokkal és nagy méretű virágládákkal torlaszolva el a szélesebb utcákat, tengerparti sétányokat, valamint műemlékeket. Sokan azonban nem örülnek, hogy a városokat betontömbökkel csúfítják el, ezért Olaszországban már egy úgynevezett “terrorizmusellenes városi építészeti” irányzat is született. A dél-európai országba rengeteg migráns érkezett, ezért nem kizárt, hogy köztük terroristák is beszivárogtak Európába. Az elmúlt hat hónapban 96 400 migráns ért partot Olaszországban a Földközi-tengeren keresztül, ami nagyon megterheli Itáliát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére