Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Uber bekaphatja: megint hasznot húztak a terrorból

Horváth József György

2017.06.05. 14:36

A Daily Mail írta meg elõször, késõbb pedig a francia újságok is felháborodottan foglalkoztak azzal, hogy az Uber közösségi személyszállító cég pofátlanul jól járt a terrortámadások utáni zûrzavarral.
LONDON, 14:36

A Daily Mail írta meg először, később pedig a francia újságok is felháborodottan foglalkoztak azzal, hogy az Uber közösségi személyszállító cég pofátlanul jól járt a terrortámadások utáni zűrzavarral.

A terrortámadás után több ezren próbáltak hazamenekülni London belvárosában. Mivel a terrorveszély miatt a metrót gyorsan lezárták, így megbénult a belvárosi tömegközlekedés. Taxit lehetetlen volt találni, mivel a terror hírére ingyen szállították az embereket. Emiatt sokan Ubert hívtak, és megdöbbenve tapasztalhatták, hogy a hagyományos szombati esti árhoz képest a többszörösét kéri a vállalat az applikáción keresztül. Az Uber azzal védekezett később, hogy algoritmus határozza meg az árat, lényegében a kereslet-kínálat (ami önmagában igaz) -, de az algoritmusba a vállalat bármikor be tud avatkozni. Sokan arról írtak, hogy ez gyalázatos lopás volt, az uberesek szó szerint meglopták az embereket.

A Le Point francia hetilap felidézi, hogy három évvel ezelőtt Sydney-ben volt túszejtés, a pánikban sokan hívtak Ubert, akkor is gátlástalanul magas árakkal dolgoztak, végül olyan nagy lett a felháborodás, hogy visszafizették a bajba jutott embereknek az így kicsalt pénzt.

Feltehetően Londonban is ez lesz.

(Daily Mail, Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére