Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belsõ munka volt az orosz gép katasztrófája

888.hu

2016.01.29. 12:48

Az EgyptAir egyik mérnöke helyezhette el a bombát az utasszállító fedélzetén.
KARIÓ, 12:18

Az EgyptAir egyik mérnöke helyezhette el a bombát az utasszállító fedélzetén. A 224 ember halálát okozó tragédia óta jelentősen visszaesett az Egyiptomba irányuló turizmus.

Másfél éve az Iszlám Állam tagja az egyiptomi légitársaságnál dolgozó férfi unokatestvére. A repülőtér biztonsági személyzetének két tagja és egy csomagkezelő segíthetett a légitársaság mérnökének felvinni a bombát a fedélzetre.

Felülvizsgálja a repülőterek biztonsági állapotát az ENSZ légi közlekedéssel foglalkozó szervezete a megnövekedett terrorveszély miatt – ezt még decemberben, az orosz utasszállító tragédiája után jelentették be. Céljuk, hogy a tagállamok közötti légi forgalomra egységes és szigorúbb szabályok vonatkozzanak. A világszervezet szakértői szerint sok reptér áll komoly nyomás alatt, de külön kiemelték Egyiptomot.

Mostanáig tagadták, hogy a 224 halálos áldozattal járó tavaly október végi repülőgép-szerencsétlenség valójában terrormerénylet volt. Nemrég azonban források megerősítették a Reutersnek, hogy az említett mérnököt és segítőit őrizetbe vették:

miután az Iszlám Állam rájött, hogy egyik tagjának a reptéren dolgozik egy rokona, táskában juttatták el neki a bombát."

Hivatalosan egyetlen hatóság sem erősítette meg a letartóztatásokat.

Egyiptom idegenforgalma óriási csapást szenvedett el a katasztrófa óta. Decemberben két nagy utazásszervező cég, a Thomson és a Thomas Cook is meghosszabbította a Sarm es-Sejk felé közlekedő járatok felfüggesztését. Szintén nem engedi gépeit Egyiptomba például a British Airways.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére