Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bidenék még mindig nem ismerik el, hogy több száz amerikait nem sikerült evakuálniuk

888.hu

2021.09.08. 08:20

A republikánusok szerint az Afganisztánból való távozásban akadályozott repülők utasai „túszhelyzetbe” kerültek.

 

A Fehér Ház sajtószóvivőjét kedden arról kérdezték, hogy az Afganisztánból való távozásban akadályozott repülőgépekkel kapcsolatban túszhelyzetről lehet-e beszélni, mivel jobboldali lapok értesülése szerint a tálibok hat olyan gépet nem engedtek felszállni, amely Amerikába indult volna.

Nem, mi nem így jellemeznénk a helyzetet. Ezt a republikánusok mondták a hétvégén”

– válaszolta Jen Psaki, a Fehér Ház sajtószóvivője.

„Szóval hadd legyek nagyon világos. Kapcsolatban állunk az amerikai állampolgárokkal. Azon dolgozunk, hogy kihozzuk őket. Négyen már a szárazföldön tudtak távozni” – mondta Jen Psaki.

A külügyminiszterünk jelenleg Katarban tartózkodik, és számos lehetőségen dolgozik, beleértve a járatok üzembe helyezését és elindítását. Azt láttuk, hogy azok a személyek, akiknek vannak papírjaik, képesek távozni, vagy legalábbis most úgy tűnik. De ismétlem, nem ismerünk minden egyes személyt, aki szerepel ezeken a listákon”

– zárta mondandóját Psaki.

Eközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedden sajtótájékoztatót tartott Katarban, és elmondta, hogy a külügyminisztérium most is terveket készít az Afganisztánban ragadt amerikaiak kimenekítése érdekében – írta meg a The Post Millennial.

Amíg a repülőtér működött, arra törekedtünk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, minél több embert juttassunk ki, erre összpontosítottunk”

– mondta Blinken, megjegyezve, hogy a külügyminisztérium tisztviselői most mérik fel a lehetőségeket, hogy hogyan tudnák a többi ott ragadt amerikait is kimenteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére