Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

Bokor Gábor

2019.01.18. 06:30

Jair Bolsonaro brazil elnök csütörtökön tette közzé, hogy minden tõle telhetõt megtesz a rend és demokrácia helyreállítása érdekében Venezuelában.

A brazil kormány még szombaton jelentette be, hogy Juan Guaidót, a hatalmától megfosztott, ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ismeri el Venezuela törvényes államfőjeként, a heves nemzetközi tiltakozások ellenére január 10-én beiktatott szocialista Nicolás Maduróval szemben. Guaidó, bár nem nyilvánította magát elnökké, a múlt héten bejelentette: kész ideiglenesen átvenni az elnökséget és új választásokat kiírni, amennyiben számíthat a nép, a hadsereg és a nemzetközi közösség támogatására.

Bolsonaro miatt sivalkodik a saját országát tönkretevő baloldali diktátor

2019. január 15. 13:58 Akit Nicolás Maduro támad, az rossz ember nem lehet. Brazília a fasiszták kezében van, Jair Bolsonaro gyakorlatilag egy modern kori Hitler" - tett tanúbizonyságot elmeháborodottságáról a caracasi alkotmányozó nemzetgyűlés hétfői ülésnapján Nicolás Maduro venezuelai elnök. Az alkotmányozó nemzetgyűlést maga Maduro hívta életre még 2017-ben, hogy ellensúlyozza az ellenzéki többségű nemzeti parlamentet, és új alkotmányt dolgozzon ki Venezuelának.

Továbbra is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy helyreállítsuk a rendet, a demokráciát és a szabadságot Venezuelában"

– közölte Bolsonaro egy videóüzenetben, amelyen Miguel Ángel Martínnal, a száműzetésben működő, venezuelai ellenzék által választott legfelsőbb bíróság vezetőjével volt látható.

A brazil elnök ellenállásra szólította fel a venezuelai népet, és arra, hogy legyenek bizalommal, mert hiszek abban, hamarosan jön a megoldás.

Ernesto Araujo brazil külügyminiszter csütörtökön egy venezuelai ellenzéki küldöttséget fogadott, amelyet Antonio Ledezma, Caracas volt polgármestere vezetett. A brazil külügyi tárca közleménye szerint egyebek között elemezték a venezuelai politikai helyzetet és megvitatták Guaidó készségét arra, hogy átvegye ideiglenesen az államfői teendőket. A minisztériumi állásfoglalás szerint megvitattak a venezuelai demokrácia helyreállítását célzó "konkrét intézkedéseket" is, bár a közlemény ezt nem részletezte.

A venezuelai vezetés egyelőre nem reagált. A brazil külügyi tárca szerint a venezuelai ellenzék képviselői arról számoltak be, hogy 300 ezren éheznek Venezuelában, s több mint 11 ezer újszülött hal meg évente a gyógyszerhiány miatt, a

Maduro diktatúrája által elkövetett csendes népirtásban."

Trump kiakadt azon, ami a kommunista Venezuelában történt

Trump kiakadt azon, ami a kommunista Venezuelában történt - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2018. május 22. 06:42 Az amerikai elnök a demokrácia helyreállítására szólította fel Venezuelát hétfő esti közleményében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére