Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Clintonnak befellegzett?

Bertha László

2016.10.29. 10:28

Hillary Clinton az FBI bejelentését követõen a tények azonnali nyilvánosságra hozatalát követelte. Donald Trump szerint a nyomozás újraindítása is jelzi: ez nagyobb ügy, mint amilyen a Watergate-botrány volt.
WASHINGTON, 10:28

Hillary Clinton az FBI bejelentését követően a tények azonnali nyilvánosságra hozatalát követelte. Donald Trump szerint a nyomozás újraindítása is jelzi: ez nagyobb ügy, mint amilyen a Watergate-botrány volt.

Ahogyan arról péntek este beszámoltunk, az FBI újraindította a nyomozást a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében. A The New York Times információi szerint a nyomozók Clinton tanácsadójának lakásán foglaltak le egy adathordozót, melyen eddig ismeretlen levelekre bukkantak.

Az elnökjelölt tanácsadójának, Huma Abedinnek a férje ellen egy 15 éves lány tett panaszt szexuális zaklatás miatt. A férjnek, Anthony Weinernek nem ez volt az első ilyen ügye, de a mostani különösen nagy felháborodást okozott, mivel a fiatalkorú lánynak küldözgetett képek egy részén a két éves kisgyermeke is látható volt.

Az FBI az ügyben nyomozást rendelt el, ennek köszönhetően bukkantak olyan levelekre, mely a Clinton-botrány szempontjából is új bizonyítékokat jelenthetnek. Az ügy súlyosságát jelzi, hogy kevesebb mint 2 hét maradt az elnökválasztásig, az FBI pedig vélhetően nem „szólna” bele a kampányba, ha nem rendelkeznének komoly bizonyítékokkal.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bejelentése után néhány órával Hillary Clinton is megszólalt. A politikus követelte, hogy az FBI hozza nyilvánosságra a tényeket az előkerült e-mailekről:

Tizenegy napra vagyunk életünk talán legfontosabb választásától. A voksolások már tartanak az országban. Az amerikai nép így megérdemli, hogy azonnal megismerhesse a teljes tényeket”

– olvasta fel levelét Hillary Clinton.

A magas labdát természetesen azonnal leütötte a republikánus vetélytárs, Donald Trump, aki a kampánygyűlésén kijelentette:

ez nagyobb ügy, mint amilyen a Watergate-botrány volt”

Trump szerint, ha az FBI újraindította a nyomozást, akkor annak hátterében bizonyára komoly dolog lehet; hiába tehát Clinton minden igyekezete, a választást kevésbé lehet majd elcsalni.

A republikánus elnökjelölt hívei Clintonra utalva azt skandálták: „csukják le!”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére